Ünnepváró karácsonyi mesék apróságoknak

Az advent időszaka a várakozásról szól. A keresztény hívők várják Krisztus születését, a nem hívők pedig a szeretet ünnepére készülnek. Egy várakozás akkor szép, ha közös élményekkel tesszük emlékezetessé. Az ünnepek a gyerekek őszinte lelkesedésétől válnak igazán felejthetetlenné.

Mesélni mindig jó! De a karácsonyvárás meghitt hangulatához szinte nélkülözhetetlen az esti mesemondás. Minden este egy csodaszép karácsonyi történet, és máris megvan a varázslatos karácsonyi hangulat!

Kerekerdei ünnepváró könyvajánlónk legkisebb olvasóinknak:

Berg Judit, Agócs Írisz: Maszat karácsonya

Nemsokára itt a karácsony!
Maszat nagyon izgatott, mert az unokatestvére, -Kamilla náluk tölti a téli szünetet. De mielőtt megérkezik, még rendet kell tenni a szobában, ebédelni kell, ki kell menni a repülőtérre, és még a gép is késik… Mikor jön meg Kamilla? És utána mennyit kell még várni arra, hogy tényleg karácsony legyen?
Mese a várakozásról, a készülődésről – és persze az ünnepről magáról – Maszattal és Hóchóccal!

Marék Veronika: Boribon karácsonya

Boribon mindenkinek szuper ajándékokat talál ki, egyedül a legnagyobb doboz maradt üresen. Vajon minek örülne leginkább Annipanni? Ráadásul az angyal keze is megsérült… Hogy lesz így karácsony? Szerencsére Bence és Boribon gyorsan megvigasztalják a kislányt, a karácsonyfát pedig együtt díszítik fel. Végül a mackó is rájön, mi lenne a tökéletes ajándék Annipanninak! Karácsonyozz Boribonnal!

Camilla Reid, Axel Scheffler: Pipp és Polli – A karácsonyfa

Itt a karácsony! Pipp és Polli feldíszíti a karácsonyfát, tesznek rá mézes sütit, cukorbotot, csokiharangot… De jaj, hová tűntek a díszek? És miért fáj Pipp hasa? Még szerencse, hogy papírból is lehet díszeket készíteni! De szép lett a karácsonyfa!

Boldog karácsonyt, kedves állatkák!

Hamarosan itt a karácsony!

A mosómedve az ünnepi készülődés lázában ég: boldoggá akarja tenni az erdei állatkákat. Mindenkinek van megfelelő ajándéka? Vidám mondóka nagy kukucskálóablakokkal ünnepváró kicsiknek.

Karácsonyi angyalok – karácsonyi énekek

Ebben a kedves kis könyvecskében vidám versikék hozzák közelebb a karácsony különleges hangulatát a gyerekekhez.

Szabó Zsolt: Télapó, Télapó – karácsonyi versike

Az aranyszívű Télapó mindenki kedvence, télországi otthona pedig számos csodát rejt. Szabó Zsolt kedves versét Kollányi Zsuzsi énekesnő énekelte el, a fülbemászó dalt meghallgathatod a QR-kód beolvasásával.

Jonathan Emmett: Karácsony utca – óriás leporelló kihajtható ablakokkal

Gyere, és ismerd meg ezt a különleges hangulatú kisvárost. Kukkants be a hófödte házak ablakain, lesd meg Karácsony utca lakóinak izgatott készülődését.

Kelly O’ Neil: Karácsonyi visszaszámláló – kinyitható adventi naptárral

Ezzel a különleges hangulatú, interaktív könyvvel igazán izgalmassá válhat a karácsony előtti időszak. A négy darab színes, forgatható keréknek és a háromoldalnyi, kinyitható adventi kalendáriumnak köszönhetően a kicsik még inkább átélhetik a várakozás örömét. Bátorítsd őket a felfedezésre és a játékra!

Meghitt, varázslatos adventet kívánunk könyveinkkel! Jó lesz így a kicsiknek álomba szenderülni!

Kerekerdei ünnepváró cukiságaink: