Maria Goodavage: Gyógyító kutyák

A világon sokan számoltak már be arról, hogy kutyájuk mentette meg az életüket – aki azonban még nem került hasonló helyzetbe, hajlamos lehet fenntartásokkal kezelni az ilyesmit. Pedig ezek az okos, képzett és érzékeny állatok nemcsak balesetben vagy természeti katasztrófák idején sietnek gazdájuk segítségére, hanem akkor is, ha esetleg beteg.
Maria Goodavage olyan kutyákról ír könyvében, amelyek képesek felismerni a rákot vagy a Parkinson-kórt, figyelmeztetnek a közelgő epilepsziás rohamokra, a vércukorszint megugrására vagy leesésére, és más, életveszélyes állapotokra. Dokumentált történeteken keresztül mutatja be, hogyan segítik a kutyák az autizmusban, skizofréniában, szorongásban, depresszióban szenvedőket. Megismerjük azokat a négylábúakat, amelyek pajzsként védenek bennünket az antibiotikumoknak ellenálló kórokozóktól, s talán katasztrofális kimenetelű járványokat akadályoznak meg.

A Gyógyító kutyák lebilincselő ismeretterjesztő mű – azonban érzelmileg sem hagyja olvasóját hidegen. Ha eddig esetleg nem voltál kutyarajongó, a könyv végére biztosan az leszel!