Karácsonyi fegyverszünet

Allan és Barbara Pease: Karácsonyi fegyverszünet – Miért nyűgös a férfi? Mitől borul ki a nő?

Közeleg a karácsony. Azt se tudjuk, hol áll a fejünk. Még gyorsan be kell fejezni egy határidős munkát, aztán ajándékot kell venni, bevásárolni az ünnepekre, kiválasztani a karácsonyfát, megírni az ajándékkísérő kártyákat… Fel van adva a lecke mindkét félnek: nőnek és férfinak egyaránt. Ünnepi készülődéskor jó esély van rá, hogy a legapróbb nézeteltérésből is kiadós vihar kerekedik.

”Még nem vetted meg a mamádnak az ajándékot?!

„Ugye nem gondolod komolyan, hogy Idén nem hívod meg az anyósodat az ünnepi ebédre?”

„Megírtad, szívem, a karácsonyi üdvözlőlapokat?” Ismerősek ezek a mondatok? Ha igen, akkor életmentő lehet Allan és Barbara Pease Karácsonyi fegyverszünet című könyve, mely mély emberismerettel, bőséges tapasztalattal és sok-sok humorral ad tanácsokat az ünnepi „vészhelyzetekre”. 

 

Férfiak és nők talán egy szép napon hasonlítani fognak egymásra. A nők körfűrészt kérnek karácsonyra, és alig várják majd a véres, lövöldözős karácsonyi filmeket. A férfiak időben megveszik a karácsonyi ajándékokat, és vállalják a csomagolást. Mi persze kételkedünk ebben – néhány ezer karácsonyt még biztosan a jelenlegi felállásban kell eltöltenünk. Addig is igyekszünk megérteni, kezelni és megszeretni férfi és nő különbségeit.
Így lehet boldogabb, békésebb karácsonyunk.