Kötődő nevelés 1-2

Kötődő nevelés 0-5

A lefekvés egy rémálom? A lépcsők előtt a gyerek megmakacsolja magát, és cipelnünk kell? Ahelyett, hogy dührohamot kapnánk mi is, vegyük a kezünkbe ezt a könyvet, amelyből megtudhatjuk, ilyenkor hogyan csillapodhatunk le, vagy mivel nyugtassuk meg a gyereket. A kötet szerzői, akik a szülőknek szóló legnépszerűbb német blog vezetői, segítenek nekünk ebben. Szülőként azt sem árt tudnunk, hogy gyermekeink milyen idegrendszeri változásokon mennek épp keresztül, és hogy ez milyen hatással van ránk. Így könnyebb lesz majd leküzdeni a haragunkat, és a megoldásokra koncentrálhatunk. Mások személyes tapasztalatainak megismerése és a legnehezebb helyzetekben alkalmazható konkrét javaslatok pedig sokszor igazi megnyugvást hozhatnak.

„A gyermek dackorszakában általában minden szülő eljut saját béketűrése határáig, ami nem igazán tesz jót a későbbi szülő-gyerek kapcsolatnak. Ez a könyv olyan, mint egy védelmező amulett, amely megóvhat minket ettől. És akkor minden menni fog!” (Dr. Herbert Renz-Polster, neves német gyerekorvos és több szakmai témájú könyv szerzője)

Kötődő nevelés 2. Csak semmi kapkodás

A ​gyerek még csak hatéves, és máris kiborít bennünket? Odahaza nagy a szája, az iskolában meg félénk és csendes? Nos, ez az 5-től 10 évig terjedő életszakasz egyik jellegzetessége, amely különféle új kihívások elé állítja a szülőket. Németország legnépszerűbb gyereknevelési blogjának szerzői jó tanácsaikkal segítenek abban, hogy a szülők idegeskedés nélkül, szeretetteljesen viszonyuljanak gyermekük problémáihoz, ahelyett hogy stresszes légkört teremtenének a mindennapokban, és állandó büntetésekkel próbálnának úrrá lenni a nehéz helyzeteken. Danielle Graf és Katja Seide hasznos tippeket adnak ahhoz, hogyan alakítsuk ki a gyermekünkben a személyes felelősség érzetét, hogyan érhetjük el, hogy az empátia, a tisztelet és a kitartás személyisége részévé váljon. Az 5-től 10 évig terjedő életszakasz ugyanis döntő jelentőségű a személyiségfejlődés szempontjából, és annak lehetőséget jelenti, hogy úgy a gyermeket, mint önmagunkat felvértezzük arra, hogy a közismerten nehéz kamaszkort majd minél könnyebben éljük meg. Az esettanulmányok, valamint a gyermekek gondolkodásmódjának és érzésvilágának alapos feltárása teszi egyedivé ezt a könyvet, amely a nyugodt családi élet megteremtéséhez és megőrzéséhez egyaránt nélkülözhetetlen olvasmány.