Könyvajánló – Zseblámpás könyvek

Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Ajánlott korosztály: 7-10 év

Kockacukor lovassuli – Töpörtyű, a póni

Csenge – vagy ahogy mindenki hívja, Csuti – leghőbb vágya, hogy nyáron lovastáborba mehessen. Ezért gyorsan szervez is egyet a Kockacukor lovassuliban. Hamar kiderül, hogy nem mindenki akar szót fogadni Csutinak, ráadásul egy póni is “befurakodott” a rendes lovak közé.

 

Megálljatok, tolvajok!

 

A fecsegő kastély

Nyafka Janka bringatúrán?! Ez valami vicc?! Úgy tűnik, nem! Janka éjjeli őrségbe kerül a folyton bütykölő Csabival, aki időgépet is tud építeni! A két gyerek 1922-ben találja magát, amikor a Wenckheim-kastély még teljes pompájában áll, sőt, beszél is! De a gyerekeknek meg kell találniuk a hazavezető utat. A fecsegő kastély megismerteti velük Békéscsaba történelmének egyik izgalmas szakaszát, és megmutatja, hogy néha azokból lesznek a legjobb barátok, akikről a legkevésbé gondolnánk.

Lili, Mikko és a minikalózok

Egy vagány öreg hölgy, egy beszélő kakas és lázadó minikalózok… Ki hitte volna, hogy Lilire és
Mikkóra ennyi izgalom vár az utálatos és unalmas Jim bácsinál?
Telma Salamander és cseppet sem hétköznapi csapata javában készül a kisváros fontos rendezvényére, a virágfesztiválra. Minden készen áll, amikor egy véletlen mozdulat különös események sorozatát indítja el…