Kerekerdei idilli képeink – Versus: A törpék lázadása

Mai baba-mama klub foglalkozásunk ismét az ismerkedésről, a kötetlen beszélgetésekről és a kicsik szabad játékáról szólt.

MIÉRT JÓ A BABA-MAMA KLUB AZ ANYÁKNAK?

Az anyukák a baba-mama klub foglalkozások során nem csak közösségben lehetnek – kiszakadva a mindennapok monotonitásából, magányából -, de még olyan emberekkel is találkozhatnak, akikkel megegyezik az érdeklődési körük. Ismerkedhetnek, megoszthatják egymással a babákkal való tapasztalataikat és problémáikat. Feltehetnek egymásnak kérdéseket, amelyekre hasznos és praktikus tanácsokat ajánlhatnak egymásnak. Vészhelyzetekben segíthetik egymást, barátságokat köthetnek. Helyi szakemberektől hallgathatnak meg őket érdeklő témákban előadásokat. Hiszen közösségben olyan programokra is szívesebben eljárnak az emberek, ahova egyedül nem feltétlenül mennének el, vagy amiről nem biztos, hogy egyáltalán tudomást szereznek. Könyvtári környezetben – természetesen – a gyerekek fejlődésével, fejlesztésével kapcsolatos könyveket is ajánlunk számukra.

MAI AJÁNLOTT KÖNYVEINK A HISZTIT, AVAGY A TÖRPÉK LÁZADÁSÁT, A DACKORSZAK ISMERTETÉSÉT, MEGÉRTÉSÉT, KEZELÉSÉT SEGÍTIK.

Bár Kerekerdőben mindig tündéri kis manócskák bűvölnek el a bennünket, de azért tudjuk, hogy legtöbbjüknél otthon vagy akár nyilvános helyeken is, heves érzelemkitörések, hisztirohamok tapasztalhatóak. Dackorszaknak az első és harmadik életév közötti időszakot nevezzük, amikor a kisegérből ordító szörnyeteg lesz, az angyalkánknak minden előzmény nélkül ördög szarvai nőnek. Ez egy olyan időszak, amikor a gyerekek már nem úgy akarják csinálni a dolgokat, ahogy a felnőttek szeretnék, és látszólag a legcsekélyebb dologtól is dühbe gurulnak. Reszketnek a méregtől, s úgy ordítanak, hogy az ember megsüketül. És ez csak a kezdet, a törpék lázadása ugyanis most kezdődött. A dackorszak valóban a legkiborítóbb része a gyereknevelésnek – de jó lenne nem csak túlélni. Ez az életszakasz igen fontos szerepet játszik az önállóság, az akarat és az érzelmi intelligencia fejlődésében. Nemcsak az a fontos, hogy kevesebb hisztis jelenet legyen, hanem az is, hogy közben a gyerek is és mi magunk is a lehető legtöbbet fejlődjünk.

Ha eleged van a hisztikből, ha fogalmad sincs, mit kezdjél velük, ha már mindent kipróbáltál, de semmi sem az igazi, ha a gyereked kirohanásai megmérgezik a családi légkört, vagy ha még előtted áll mindez, akkor Neked szólnak kiállított könyveink. (Sok könyvünk kölcsönzésben van. A téma igen aktuális). Ajánljuk jó szívvel, együttérzéssel és nagyon nagy szeretettel.

További információkat a klub eseményeiről: Kerekerdő Baba-Mama Klub Kiskunhalas facebook csoportban találhattok.