Catharina Ingelman-Sundberg:Rablás uzsonnára

2020, december 3 – 11:15 |   kfagi

Catharina Inglman-Sundbeg: Rablás uzsonnra

Kép a könyv borítójáról

Ez a történet vicces, olvastatja magát, kikapcsol. Ez pedig nem kevés, hiszen egy szórakoztató regényről van szó. Nem beszélve arról, hogy a mostani vírusos helyzetben nagy szükség van egy kis nevetésre, kikapcsolódásra. A könyv címe Rablás uzsonnára.
Mi késztethet arra öt nyugdíjast, hogy úgy döntsenek: bűnözőnek állnak?
Märtha és barátai egy idősek otthonában élnek, abban a bizonyos Gyémánt Kft-ben. ám az intézmény egyáltalán nem olyan, mint amilyennek a reklámban bemutatták. Se finom ételek, se szórakozás, se szabad levegő, a vezetőség legfőbb jelszava ugyanis a takarékosság. Főhősünk, szobájában vendégeli meg titokban barátait és barátnőit, ahol előkerül egy kis áfonyalikőr is. Egy ilyen összejövetel alkalmával látnak egy dokumentumfilmet egy börtönről, és felháborodva állapítják meg, hogy a raboknak bizony sokkal jobb soruk van, mint nekik. Elhatározzák hát, hogy bűnözőnek állnak, és ha törik, ha szakad, börtönbe fognak kerülni. De előtte azért kiélvezik kicsit az életet!
Megszöknek az otthonból, és beveszik magukat egy luxushotelbe. Kihasználva azt, hogy aki járókerettel közlekedik, soha nem gyanúsítják semmivel, merész tervet szőnek a hotel gazdag vendégeinek megkopasztására, majd szóba kerülnek a közeli múzeum festményei is… És ez még csak a kezdet!

Könnyed és szórakoztató krimikomédia mindazoknak, akik tudják, hogy az életben nem a kor számít, hanem a jókedv, a kezdeményezőkészség, no meg az áfonyalikőr.
A Rablás uzsonnára egy nyugdíjas-történet, ami nekem annyira tetszett, hogy bátran állítom, nem érdemes kihagyni.