Négy évszak vidéken

Négy évszak vidéken

Négy évszakot ölel fel a könyv, a képek Kapolcson a Hazai Provence vendégházban készültek, mindig az adott évszaknak megfelelő dekorációval. Emellett a könyvben vannak biokertészeti tanácsok, kreatív DIY ötletek, bútorfestés, kárpitozás, varrás, valamint több, mint 40 recept.

Romantikus történetbe ágyazott, gyönyörű képekkel illusztrált, praktikus útmutató nem csak frissen vidékre költözőknek
Emlékszem, amikor pár évvel ezelőtt kis családommal átköltöztünk a belvárosból a főváros közeli kertes házunkba, és bizony mi is, mint e könyv főhősnője, naiv ártatlansággal álltunk meg kertünk közepén, ráébredve frissen megszerzett birtokunk felelősségére, hogy “akkor most mit is kell csinálni egy kerttel?”.
Nekünk sajnos nem akadt bölcs Jóska bácsink: nagyapáink elveszett tudását a természet körfogásáról, az évszakok változásáról újra elő kellett bányásznunk, hiszen panellakóként felnőve csupán ártatlan gyermeki emlékezetünkben élt némi ábrándos, homályos romantikával átszőtt kép a falusi nyaralásainkról.
Réka és Judit könyve négy évszakon keresztül vezet bennünket a kerttel kapcsolatos tennivalókon át, mindeközben megismerkedünk Micivel, a kecskével is, és a levendulaillattal átszőtt, gyönyörű képekkel illusztrált kerettörténet mellett konkrét tippeket, biokertészkedéssel kapcsolatos praktikákat, fantasztikus recepteket is kapunk. Az ügyes kezű unokahúg, Dorka segítségével pedig olyan kézműves foglalkozásokkal ismerkedhetünk meg, mint a bútorfestés, a kárpitozás, vagy az izgalmas transzferálás.
Szívből ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik még csak álmodoznak egy kertes házról, és azoknak is, akik már a megvalósítás fázisában vannak, de legfőképpen azoknak, akiknek szívügyük, hogy házukból igazi otthont teremtsenek!
Végy egy puha plédet, fogj a kezedbe egy csésze forró kakaót, és kezdd el olvasni a könyvet, meglátod, be fog szippantani! Tavasszal pedig bátran vidd ki a könyvet a kertbe, befőzéskor a nyári konyhába, és használd a benne rejlő tudást, amelyet Réka és Judit ebben a könyvben gyűjtött neked egy csokorba!