Kasey Edwards: Így neveld a lányodat, hogy elfogadja és szeresse önmagát

Kasey Edwards: Így neveld a lányodat, hogy elfogadja és szeresse önmagát

„Szeretnénk, hogy kíváncsiak, függetlenek és törekvőek legyenek. (…) Leginkább pedig azt szeretnénk, hogy legyen elég bátorságuk vállalni a valódi önmagukat. Jó volna, ha értenék és őszintén szeretnék magukat.” E gondolatokkal veszi kezdetét ez az izgalmas utazás, melyben gyermekek és szülők partnerként vehetnek részt.

Az ausztrál szerzőpáros, akik a magánéletben is egy párt alkotnak, arra keresi a választ, hogy milyen eszközökkel, pedagógiai módszerekkel nevelhet mindenki lánygyermekéből magabiztos kamaszt, majd felelősségteljes és magát teljes mértékben elfogadó felnőtt nőt. A könyvben leírtak a kurrens tudományos eredményeken túl a szerzőpáros tapasztalatain nyugodnak, lévén Kasey Edwards és Christopher Scanlon is lányos szülők.

Mivel a jelenkori nyugati társadalmak is igen eltérő képet mutatnak a nemek szerinti egyenlőség vagy éppen az eltérő bánásmód tekintetében, érdemes megismerni azokat a stratégiákat, amelyek segíthetnek a lányoknak és nőknek megtalálni a saját helyüket a világban: ebben lehetnek a szülők valóban pótolhatatlan támaszok. A könyv ebből kifolyólag pszichológiai és pedagógiai kutatásokat vesz alapul, mégis hétköznapi módszereket, a mindennapok során megélt helyzeteket mutat be és elemez részletesen.