Gyermekkönyvek receptre

Itt van az ősz , megkezdődött az influenzaszezon városunkban is. Már most egyre több  kisgyermeket  kell doktor nénihez vinni a különböző vírusok által okozott, influenzaszerű tünetekkel, vagy más okokból. Apróságaink hiába okosak és bátrak , amikor orvoshoz megyünk, mintha kicserélték volna őket. Sokan  félnek az orvostól, a vizsgálattól, de még a lázmérőtől is. Az orvosságot pedig egyáltalán nem akarják megenni.

Hogy kisgyermekeink az orvosnál is okosak és bátrak legyenek, jó szívvel ajánlom segítségül gyermekkönyveinket. A kedves, játékos történeteket elbűvölő illusztrációk gazdagítják,  melyektől mondanivalójuk még érthetőbb, még játékosabb lesz. A könyvekből a kicsik megtudhatják, hogy mi történik az orvosi rendelőkben, és hogy miért kell olykor a doktor nénihez, bácsihoz menni.

Marék Veronika: Boribon beteg

Boribon a kismackó egy nap megbetegedett és így nem tudott elmenni kirándulni. Annipanni a kislány mindent megtett annak érdekében, hogy mihamarabb felépüljön kisbarátja, és ismét együtt játszhassanak a szabadban.

Berg Judit: Doktor Maszat

Maszat megfázott, csúnyán köhög. Az orvosságot viszont nem szereti. Csakhogy a kis állatok is betegek, és Maszat doktor bácsinak meg kell mutatnia, hogy kell lenyelni az orvosságot!

Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg – A fülgyulladás

Bogyónak, a kis csigának nagyon fáj a füle, ki kell hívni Bagolydoktort!

Hermann Marika: Polli a doktor bácsinál – avagy egy kisegér vidám gyógyulása

Polli egy vidám kisegér, akinek egyik nap megfájdult a torka. Anyukája úgy döntött elviszi őt a doktor bácsihoz. Ennek bizony nem nagyon örült Polli, de nem volt mit tenni.

Christian Tielmann, Sabine Kraushaar: Berci a doktor bácsinál

Berci lázasan ébred. Ezen a napon nem megy óvodába, hanem otthon marad. Mivel nem lesz jobban, mama elviszi a gyermekorvoshoz. Fröchlich doktor bácsi alaposan megvizsgálja, végül megállapítja, hogy Berci jól megfázott. Az orrcsepp és a sok alvás biztosan segíteni fog.

Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod! – doktormesék

Dani, Bálint, Fanni, Réka, Csilla és a többiek a Kökörcsin utcai óvoda Mackó csoportjából pont olyanok, mint bármelyik más óvodás. Az egyik copfos, a másik szeplős, a harmadik félénk, a negyedik nagyon bátor. Néha bizony betegek is, sőt, néha akkor is meg kell látogatniuk a doktor nénit vagy doktor bácsit, ha éppen nem betegek. Bálint például eltöri a kezét. Réka influenzás lesz. Csillának tojásallergiája van, Rozi pedig bárányhimlős.

Frauke Nahrgang:Marci és Lizi orvoshoz megy

Mi történik az orvosi rendelőben?
Marci felsértette a térdét, Lizinek fáj a torka. Még szerencse, hogy ott van a jó doktor bácsi, aki meggyógyítja őket. Ám a testvérek akkor is ellátogatnak a rendelőbe, ha nem betegek.
Ebből a könyvből megtudhatjátok, mi történik az orvosi rendelőben, miért kell olykor makk-egészségesen is a doktorhoz menni. A sok kis ablak még izgalmasabbá teszi a felfedezést az orvosok és fogorvosok világában.

Andrea Weller-Essers: Az orvosnál – Mi Micsoda Ovisoknak

Az orvosi rendelőben tett látogatással kapcsolatos ezernyi kérdésre ez a könyvecske az óvodásoknak való, okos válaszokat kínál. Mitől betegszünk meg? Mikor kell orvoshoz menni? Mit csinál a fogorvos?
A kötetet nyitó óvodai beszélgetéssel közös felfedezésre indulnak az óvodások. Megfigyelnek, kipróbálnak, kutatnak. A felfedezésre váró kukucskálóablakok és a kreatív feladatok aktivizálják a gyerekeket. 

A doktor nénik/bácsik, az orvosságok, a sok pihenés és a könyvek biztosan segíteni fognak. Pár nap, és apróságaink újra egészségesek lesznek! Jó egészséget, gyors gyógyulást és kellemes közös olvasást kívánunk!