Anya, beszélgess velem! – Kerekerdei könyveink, pillanataink

Kerekerdőben ma sokféle témában ajánlottam nektek könyveket. Például meséket a nyári pihenéshez. Mert mi kell egy szuper nyaraláshoz? Egy jó strand, egy csinos szalmakalap, egy labda, egy homokvár, egy finom fagylalt, no meg egy izgalmas mesekönyv! 😊

Szerencsére Marék Veronika és Boribonék – Boribon pancsol – gondoskodnak róla, hogy egy nyári mesében minden meglegyen, ami egy igazán kalandos pihenéshez kell!

Hallotattok már Kicsimackóról? Kicsimackó már alig várja a nyarat, hiszen mamamackóval és papamackóval a Balatonra mennek nyaralni! Vadadi Adrienn új mesekönyvében: Kicsimackó a Balatonon, pedig minden benne van, amiért a mackók és a gyerekek kedvence a Balaton!

Nemsokára itt van az ősz. Elindulnak bölcsődébe, óvodába kerekerdei kis manócskáink. Természetesen rájuk is gondoltunk: Dorci a legkisebb óvodás és az Óvodába járok! könyveink az ovisok mindennapjairól mesélnek a gyerekeknek.

Ami igazán felkeltette a kíváncsiságomat, az a születés előtti kommunikációról és a babajelbeszédről szóló könyveink. Ismeritek ezeket a módszereket? Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!

Gertrud Teusen- Iris Goze-Hänel: Anya, beszélgess velem! – Születés előtti kommunikáció anya és gyermeke között

Minden várandós anyuka kapcsolatba szeretne kerülni magzatával. Manapság a nők sokkal tudatosabban élik meg terhességüket, mint bármikor, és nem csak kisbabájuk testi fejlődését követik figyelemmel, hanem igyekeznek lelkiekben is a legtöbbet nyújtani számára. Már rég kimutatták, hogy a kisbabák érzékelik édesanyjuk jeleit, reagálnak rá és “visszajeleznek”. Látnak, hallanak, ízlelnek és éreznek. Bármelyik nő megtanulhatja, hogyan fejtheti meg magzatának viselkedését. Csak segíteni kell, hogy gyermeke jeleit helyesen értelmezze. Majd megtapasztalja, melyik zenét hallgatja kisbabája a legszívesebben, mire reagál ijedtséggel vagy barátságosan, és hogy a pici odasimul a hasfalhoz, ha az anyuka a pocakját simogatja. Még mielőtt először megpillantaná és megérintené gyermekét, már kialakíthat vele egy gyengéd kapcsolatot. Leld örömödet te is a kilenc hónap alatt a gyermekeddel folytatott beszélgetésben!

Nyéki Márta: Babajelbeszéd – Hatékony kommunikáció már a beszéd előtt

“Láttál már kisbabát, aki csillogó szemekkel tapsolt, vagy éppen integetett kis kezeivel? Ez minden szülőt büszkeséggel tölt el. De ami még fontosabb, ezekkel a jelekkel megértjük a kisbaba közléseit. A babajelekkel mindent fantasztikus módon tovább tudjuk fejleszteni. A kimondott szavak mellé kézjeleket társítunk, amit babák megértenek, majd az utánzás képességével elsajátítanak. Így rengeteg mindent tudnak közölni környezetükkel, még mielőtt megtanulnák a folyékony beszédet. Ezt a különleges, mégis természetes kommunikációs formát más országokban több mint 30 éve használják, néhány éve pedig már Magyarországon is elérhető a módszer – a családok nagy örömére.”

Továbbra is szeretettel várunk Benneteket Kerekerdőben!

További információkat a klub eseményeiről: Kerekerdő Baba-Mama Klub Kiskunhalas facebook csoportban találhattok