A forrás/Dr. Tara Swart

A forrás-nyisd meg az elméd, változtasd meg az életed!

Az indiai születésű orvos, Dr. Tara Swart neurológus professzor sokáig pszichiáterként dolgozott, most a londoni MIT Sloan üzleti főiskolán tart előadásokat. Szenvedélye a tanítás. A neurológia és az ezoterikus filozófia terén szerzett ismereteit kísérli meg összhangba hozni munkájában.

Könyvében a csodálatos emberi agyat jelöli meg a gondolkodás „forrásául”. A vonzás törvényének megismertetésével kezdi, majd arra irányítja a figyelmet, hogyan lehet kódolni az idegpályákat.  Arra is rávilágít, hogy az érzések és az érzelmek uralása mennyire fontos ahhoz, hogy a gondolkodás ne kényszerpályákon mozogjon.

Ismerjük meg önmagunkat! – hangzik a felszólítás, és ehhez a test állapotának felmérése is szükségeltetik. Hagyatkozzunk az ösztöneinkre!, Hozzunk jó döntéseket!, Alkossuk meg kreatív gondolkodással a jövőt!, Összpontosítsuk a figyelmünket!, és ha tudatosan gyakoroljuk mindezt, az eredmény biztos nem marad majd el, amikor a „Forrást” életre keltjük. Mindehhez emelt szintű tudatosságra van szükség, ehhez ad gyakorlati tanácsokat a szerző, akinek kötete szakirodalmi jegyzékkel, is kiegészül. Aki hasznosítani tudja a kötetben leírtakat, vélhetően képes lesz majd arra, hogy elméjét átalakítva bevonzza mindazt, amire az életében vágyik.