Maye Musk: Egy nőnek legyenek tervei – Kaland, szépség, siker – kortalanul

Maye Musk: Egy nőnek legyenek tervei – Kaland, szépség, siker – kortalanul

Egy többféle értelemben véve rendkívüli nő mutatkozik be ennek a könyvnek a lapjain: az olvasók Maye Musk memoárját tarthatják a kezükben. Maye világhíres: nincs olyan szeglete ennek a Földnak, ahol ne ismernék zseniális és elképesztő fiát, Elon Muskot, de sztár a maga a jogán is, hiszen több évtizednyi szépségiparban töltött év után, közel hetven évesen kezdett meredeken felfelé ívelni karrierje szupermodellként, olyannyira, hogy képei – egy elegáns, csodaszép ősz hajó hölgy portréi – a Vanity Fair, a Cosmopolitan, a Marie Claire címlapján is helyet kaptak.

Nem mellesleg Maye szülei is közismert személyiségek voltak a maguk idején, méghozzá roppant különleges módon: Joshua és Josephine Haldeman mindketten természetgyógyászok és szenvedélyes amatőr régészek voltak, akik megszállottan kutattak a Kalahári-sivatagban egy legendás eltűnt város után. Maye és négy testvére velük, egy vászonfedeles repülőgépen vándorolva töltötték szokatlan gyermekkoruk első éveit. Maye-t hamar bevonzotta a divatvilág. Húsz évesen Dél-Afrika szépségkirálynője lett, majd dietetikusnak, táplálkozástudományi szakértőnek végzett. Válása után Kanadában kezdett új életet, itt ívelt fel szakmai karrierje; ebben váratlan és csodálatos fordulat volt, amikor 67 évesen felkérték modellkedni – a rivaldafény innentől kezdve irányult rá teljes elánnal.

Van tehát mire visszaemlékezni, és Maye meg is teszi: amellett, hogy részletesen felidézi szakmai pályafutása legemlékezetesebb epizódjait, mesél családi hátteréről, szüleivel és gyermekeivel való különleges kapcsolatáról, házasságáról és válásáról, nem utolsósorban pedig arról, hogy miként futhat be egy önálló, tehetséges, kreatív nő ilyen elképesztő karriert. A kötet ajánlható azoknak, akik kedvelik a fordulatos élettörténeteket, és azoknak is, akik bepillantást szeretnének kapni a szépségipar kulisszái mögé.