Magos Judit: Demény – Kóbor kalandjaim

2021, június 24 – 10:30 |   Laki Rita

Magos Judit: Demény – Kóbor kalandjaim

Kép a könyv borítójáról

A kutyabarátok többsége előtt nem ismeretlen Demény a vizsla, kinek első könyve, Most én ugatok címmel jelent meg. A Kóbor kalandjaim nem a folytatás, épp ellenkezőleg, Demény kölyökkoráról, korai éveiről mesél, a hosszú útról, ami Gazdi (Magos Judit) kanapéjáig vezetett.

„Demény, az első számú magyar celEbvizsla, egyben a legsikeresebb négylábú író és véleményvezér, felfedi izgalmakban bővelkedő korai kalandjait, melyek a boldog, gazdis élethez vezettek. Töpihalomnyi filozofikus kérdésre keresi és persze meg is adja a választ:
Kutya-e a vizsla? Létezik a Kóborok Köztársasága? Van menekvés a macskamaffia elől? Hogyan mentsd a májadat, ha liba vagy? És természetesen a legfontosabb: van-e szerelem a kukaborogatás árnyékában?
Kalandos road movie kutyaszemmel!
Imádni fogod.
ALAP.”

A könyvet nem csak kutyabarátoknak, hanem leendő gazdiknak is érdemes elolvasni, mert nem csak Demény életének kalandos történetét ismerhetjük meg, de nagyon sokat tanulhatunk a felelős állattartásról. Kutyát tartani nem csak öröm és móka, sok munkát, odafigyelést, energiát, időt, feltétlen szeretetet igényel a Gazditól!

A könyv mellett megjelent egy Gazdásodj okosan! című társasjáték is, „mert játszani menő, játszva tanulni gazditartást meg tök alap”. A játékban el kell jutni a gyepiről a kanapéig, miközben kiderül mennyire vagy okos, felelős és hogy tudsz kitolni a többiekkel.