Peter Ballnik: Apák kézikönyve

2020, október 14 – 13:16 |   Csabankóné Daró…

Peter Ballnik: Apák kézikönyve – Útmutató a három évnél idősebb gyerekek neveléséhez

A legtöbb önsegítő könyv az édesanyákat halmozza el hasznos ötletekkel és tanácsokkal. Az apák kézikönyve ezzel szemben az apa-szerep újraértelmezésére vállalkozik, és fogódzót kínál ennek a szerepnek a tartalmas megvalósításához. Régebben a a családapák fő feladata a megfelelő anyagi háttér előteremtése volt, a mai, modern apák viszont erősebb érzelmi kapcsolatra vágynak gyermekükkel. Végre, lassan kezdenek felolvadni a nemzedékek óta befagyott minták.

Az apák hatása a gyerek egészséges fejlődésére döbbenetesen erős. Ahogyan az apa kezeli a gyereket, az nagyban meghatározza, hogy a gyerek mit fog érezni, hol van az ő helye a világban. Szintén nagy hatása van a gyerek társas, érzelmi és kognitív fejlődésére is.

Az osztrák születésű Peter Ballnik pszichoterapeuta; évek óta dolgozik együtt gyerekekkel és szüleikkel. Számos apákról szóló szakkönyv és kiadvány szerzője. Közérthető, olvasmányos stílusban ír a közös kalandok, a játék és a sportolás fontosságáról. Emellett külön fejezetet szentel az elmélyült beszélgetés, a kikapcsolódás és a kölcsönös figyelem, illetve a közös tanulás témájának.

Az apa és gyermeke közti kapcsolat olyan, mint egy híd. Ez a híd nem lehet ingatag, amely az első fuvallat hatására összeomlik, hanem robusztus, szilárd, elegáns építménynek kell lennie, amelyen apa és gyermeke biztonságban érezheti magát. Ilyen stabil hidat kívánok önnek és gyermekének.
A szülők polcán található szakkönyvünk segít a közös építkezésben.