Gary Susman: Mindörökké Jóbarátok

2021, február 22 – 00:00 |   Szécsi-Ördög Ágnes

Gary Susman: Mindörökké Jóbarátok

Az egyetlen hivatalos epizódkalauz a rajongásig szeretett tévésorozathoz.

Amerikában tíz éven keresztül, 1994-től 2004-ig futott a Warner Brothers által gyártott, Jóbarátok (Friends) című tévésorozat, mely kétségkívül egy generáció meghatározó élményévé vált. A történet hat fiatal New York-i lakótárs – Monica (Courteney Cox), Rachel (Jennifer Aniston), Phoebe (Lisa Kudrow), Ross (David Schwimmer), Chandler (Matthew Perry) és Joey (Matt LeBlanc) – mindennapjait mutatta be, sok-sok vicces jelenettel, na meg szerelmek és szakítások sorával.

Évek alatt a széria sok díjat is begyűjtött – az Emmytől a People’s Choice-on át az Arany Glóbuszig -, és népszerűsége ma is töretlen, nemcsak azok körében, akik egykor nézték a sorozatot, hanem azoknál is, akik akkor még nem is éltek. Mindezt az is jelzi, hogy a YouTube teli van olyan, nagy nézettségi adatokat mutató, kultikus jelenetekkel és Jóbarátok-összeállításokkal, mint a “Ross és Rachel kizárja magát”, a “Rachel túlagyal és bepszichózik”, a “Ross és a bőrnadrág” vagy a “Joey legjobb pillanatai”. A főbb szereplők pedig mind befutottak a sorozatnak köszönhetően, és nemcsak a tévében, hanem mozifilmekben is felbukkantak.
A most megjelenő, jubileumi kötet ennek a szériának a világát mutatja be: egyrészt megismerhetjük a sorozat születésének körülményeit és utóéletét, alkotóit, forgatási helyszíneit, a főbb szereplőket, másrészt a száz legjobbnak tartott epizód történetét, sok-sok további érdekesség, kulisszatitkok és kiemelt aranyköpések kíséretében. A könyvet természetesen rengeteg színes jelenetkép illusztrálja.