Hat Tudor királyné

Hat Tudor királyné sorozat

Aragóniai Katalin: Az igazi királyné – az első kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló, hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából. Alison Weir elmélyült utazásra invitál Katalinnal, bemutatja kivételesen erős jellemét, és  intelligenciáját, feltárja magánélete titkait.
„Szétzúzza a mítoszokat VIII. Henrik jámbor első feleségéről.”

 

Boleyn Anna: Egy király rögeszméje – a második kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló,
hatkötetes regénysorozatból. Alison Weir elmélyült utazásra invitál Annával, bemutatja motivációit és hatását, küzdelmét a koronáért, majd később saját, és leánya életéért.

 

Jane Seymour: Az üldözött királyné – Alison Weir, az elismert történész és nagysikerű regényíró új kutatásokra alapozva írta meg lebilincselő regényét, és lenyűgöző képet fest Jane-ről, miközben új fényt vet a róla alkotott hagyományos és modern felfogásra. Jane-t a hite és az az elképzelése hajtotta, hogy némi jót tehet ebben a gonosz világban.

 

Klevei Anna: A hercegnő a portrérólAlison Weir új és meglepő szemszögből, Anna királyné, egy reményekkel és álmokkal teli asszony szemén át mutatja be ezt a bámulatos királyi házasságot, egy olyan asszonyéból, aki magányos és félti az életét a királyi udvarban, ahol szinte a partra lépése pillanatától fogva csak elutasításban van része.

 

Howard Katalin: A botrányos királynéAlison ​Weir, történész és a Sunday Times sikerlistás hat Tudor-királyné sorozatának írónője az angol történelem egyik legtragikusabb történetét meséli el: Howard Katalin, VIII. Henrik ötödik királynéjának életét és halálát.
Egy becsvágyó családja kényének-kedvének kiszolgáltatott naiv fiatal nőét.

 

Katherine Parr: A hatodik feleségAlison ​Weir, számtalan sikerkönyv írója és neves történész VIII. Henrik hatodik és egyben utolsó feleségének bámulatos történetével tesz pontot a Tudor királynékat felvonultató sorozatára.Annak a feleségnek a történetével, akinek sikerült túlélnie a királyt és újra férjhez mehetett, hogy azután egy szerelmi cselszövésbe keveredjen, ami egyenesen Anglia trónját veszélyeztette.