Minden ami Marvel

Minden ami Marvel

A Marvel-multiverzumban segít eligazodni ez a terjedelmes (több mint háromszáz oldalas), nagyalakú, rengeteg színes illusztrációval kísért kiadvány.
A szerzők igyekeztek minél átfogóbban bemutatni ezt a gazdag képzelet alkotta, képregényeken és filmekben feltűnő világot.

A kötet első felében korszakok szerint kerülnek bemutatásra az ikonikus hős- és gonosz karakterek. Például az Aranykorban ténykedett Amerika kapitány, a Marvel-korszakban Hulk, Pókember, Doctor Strange, a Skarlát Boszorkány, a Fantasztikus Négyes (és még sokan mások), a Bronz korszakban Rozsomák, de nem maradnak ki az Atlas-, a Modern és a Hőskorszak figurái sem.
A folytatásban tanulmányozhatjuk a Marvel-világ járműveit, fegyvereit és technológiáját, a kozmikus erőket, varázserejű tárgyakat, valamint a különféle bolygókat, országokat, helyeket, sőt, létsíkokat. Az egyes karakterekkel, helyekkel, dolgokkal, fogalmakkal szócikk-szerűen ismerkedhetünk meg, és a szerzők mindig feltüntetik a forrásként szolgáló eredeti képregény kiadási évét és számát, így a mű valódi kuriózumnak, alapműnek számít mindenkinek, aki Marvel- és/vagy képregénytörténet-rajongó.