Auschwitzi történetek

 

Malcolm Brabant – Tova Friedman – Auschwitz lánya

Antonio Iturbe – Az auschwitzi könyvtáros

Ellie Midwood – Az auschwitzi hegedűs

 

Malcolm Brabant – Tova Friedman – Auschwitz lánya

“Nem állítom, hogy az én élményeim voltak a legtragikusabbak a második világháború idején. De azok a jelenetek, amelyeknek szemtanúja voltam, az emberiség történetének leggyalázatosabb eseményei voltak…

A holokauszt során körülbelül másfél millió gyereket öltek meg. Mivel munkaerőként haszontalanok voltak, többségüket azonnal gázkamrába küldték a haláltáborokban. Tova Friedman túlélte a soát, és életét annak szentelte, hogy ne hagyja feledésbe merülni a holokauszt történetét.

Antonio Iturbe – Az auschwitzi könyvtáros

Dita Kraus, egykori auschwitzi fogoly valós történetén alapuló Az auschwitzi könyvtáros hihetetlen és feledhetetlen regény egy fiatal lányról, aki nap mint nap az életét kockáztatja azért, hogy az embertelen mészárlás kellős közepén, az auschwitzi ,,családi tábor” gyerekbarakkjában megőrizze rabtársai számára egy jobb világ reményét. Az emberi történelem talán legsötétebb napjaiban, Auschwitz poklában született történet messzire világítva hirdeti a reményt és a bátorságot.

Ellie Midwood – Az auschwitzi hegedűs

A USA Today bestsellerszerző, Ellie Midwood lesújtóan szívet tépő, mégis gyönyörűen reményteljes regénye Alma Rosé felejthetetlen, igaz történetét meséli el, életre keltve a történelem egyik legvakmerőbb, leginspirálóbb és legbátrabb hősnőjét. Alma számtalan életet mentett meg, és reményt adott azoknak, akik már elfelejtették, hogy mit is jelent ez a szó. A kötet bebizonyítja, hogy a szerelem még a legsötétebb időszakokban is képes győzedelmeskedni – és olyan jövőt ígérni, amiért érdemes élni.