Érzelmek erdeje sorozat

A kisgyermek sokszor nem tud mit kezdeni a lelkében dúló érzelmekkel. Szorongás, félelem, harag mind-mind olyan dolog, amit egyedül nehéz feldolgozni, kezelni. Ebben segít ez a sorozat. Egy-egy mesén keresztül a fiatalabb korosztály megtanulja, hogy hogyan lesz a félelemből bátorság, vagy  a szorongásból optimizmus.

Ég veled, szomorúság! Szia, öröm!

Olívia, a békalány boldogan készülődik a nyári szünetre, ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezte… Felül tud-e emelkedni a szomorúságán? Felváltja-e a bánatot az öröm?

Ég, veled, irigység! Szia, önbizalom!

Samunak, a sünnek kistestvére született, mégsem tűnik túl boldognak… Az új családtag leköti a szülei összes figyelmét. És vele mi lesz? Felváltja-e az irigységet az önbizalom és a szeretet?

Ég veled, magány! Szia, figyelmesség!

A nyár egyet jelent a táborozással! Idén végre Olívia, a béka is részt vehet a nagy nyári táborban. De a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szerette volna, és pihenőre kényszerül. Ám az élet megy tovább, és úgy tűnik, róla mindenki elfelejtkezett… Megszüntethető-e a magány, ha jobban odafigyelünk egymásra?

Ég veled, harag! Szia, önuralom!

Az erdei gyerekek játék közben véletlenül felébresztik a zsémbes baglyot, aki nagyon megharagszik rájuk… Szerencsére a gyerekek mutatnak neki egy-két trükköt, amellyel visszanyerheti önuralmát. Megtanulhatja-e kezelni a dühét és haragját a bagoly?

Ég veled, félelem! Szia, bátorság!

Eljött az éves gombaszedő verseny ideje! Az erdei állatok mind nagyon izgatottan várják a nagy eseményt. A gyerekek a verseny hevében mélyen bemennek az erdőbe, és ez halálra rémíti Lucát, a mókust… Szembe tud-e szállni a félelmével, felváltja-e a bátorság a rettegést?

Ég veled, szorongás! Szia, optimizmus!

Tibi, a csiga jó tanuló. Amikor egyszer becsúszik egy egyes, teljesen összeomlik, szorongani kezd. Felül tud-e emelkedni a félelmein? Meg lehet-e találni a dolgok jó oldalát?