Krémek és illatok – 57 házi készítésű szépségápoló

Krémek és illatok – 57 házi készítésű szépségápoló

A szépségápolás egy hatalmas iparággá növekedett az elmúlt évtizedekben. Ám ha alaposabban megnézzük az egyes kozmetikumokat, a jobb minőségűek, szinte mind természetes anyagokból állnak, melyek mindenki számára elérhetőek, tehát felvetődik a kérdés, miért is ne állíthatnánk össze azokat a saját otthonunkban.

Munkácsi Brigitta első könyve, a Levendula és ecet a természetes, házilag elkészíthető tisztítószerek világába vezetett be minket, s teszi most ezt ugyanúgy a kozmetikumok világában. Több dolog miatt is előnyös így döntenünk: egyrészt pénztárcakímélő otthon elkészíteni a krémeket, tinktúrákat, másrészt a nemzetközi vállalatokat sem támogatjuk, melyek komoly környezetkárosító tényezők, továbbá a helyi gazdaságot is élénkítjük, és végül jó szórakozás a konyhában valami egészen újat létrehozni a hétköznapi alapanyagokból.
A szerző könyve első felében a bőrápolásról ír részletesen, mivel a különböző bőrtípusok egyedi hozzáállást igényelnek. Majd a természetes alapanyagokkal ismerteti meg olvasóit.
Ezt követik az egyes receptek, eljárások ismertetései: az arcápoláshoz használható krémek, tonikok és lemosók, majd a hajápoláshoz szükséges oldatok, szappanok és balzsamok, a testápolásnál használatos krémek, a dekorkozmetikumok, végül az illatszerek bemutatása.