Kerekerdei előadásunk, képeink

Ma egy nagyon fontos témáról: a csecsemők fejlődéséről és a korai fejlesztés terápiás módszereiről hallgathattunk ismeretterjesztő előadást Kerekerdőben. Ország-Sugár Regina gyógytornász anyukánk mutatta be nekünk a csecsemők normál mozgásfejlődését, a leggyakrabban előforduló eltéréseket a fejlődésben, és röviden ismertette a csecsemők korai fejlesztésében alkalmazott terápiás módszereket is.

Mikor van szükség korai fejlesztésre?
Szülőként babáinkat szeretettel, gondoskodással vesszük körül, igyekszünk biztosítani számukra a fejlődésükhöz szükséges feltételeket. De vannak apróságok, akiknek ez nem elegendő. Ők később, vagy hiányosan érik el a fejlődés mérföldköveit. Ahhoz, hogy az ilyen gyermekek felzárkózhassanak kortársaikhoz, szülőként hatékony segítséget kell kérnünk a korai fejlesztésben résztvevő szakemberektől. A korai fejlesztés lényege, hogy a csecsemők és családjaik minél hamarabb kapjanak állapotuknak megfelelő segítséget.

A korai fejlesztés célja a lemaradás csökkentése, valamint, hogy azok a képességek fejlődjenek, amelyeknél az elmaradás jelentkezik. Ennek elérése érdekében egy tervszerűen felépített fejlesztő programot állítanak össze a szakemberek.

Csecsemők fejlődési menete 1-1,5 éves korig
Azért fontos, hogy tisztában legyünk a csecsemők fejlődési mérföldköveivel, hogy az eltérés, lemaradás észlelésekor minél hamarabb kezdeményezhessük szülőként gyermekorvosunknál a szakvizsgálatot, minél hamarabb elkezdődhessen a terápia, eredményesebb lehessen a korai fejlesztés.

A csecsemők mozgásfejlődésének elemei meghatározott sorrendben követik egymást. Az egyes mozgásminták nem cserélhetők fel. Az elemek nem kihagyhatóak. A prezentációban nyomon követheted a csecsemők fejlődését, és azokat az eltéréséket, amelyek megléte esetén feltétlenül szükséges szakember vizsgálatát kérned. Várni nem érdemes!

Az előadás prezentációját itt érheted el:
Minden, amit a csecsemők fejlődéséről és a korai fejlesztés terápiás módszereiről érdemes tudni.

Hálásan köszönjük az előadást, és a feltett kérdésekre adott válaszokat, Regina!

Kerekerdei képeink: