Jean-Luc Bannalec:Halál Bretagne-ban

Jean-Luc Bannalec:Halál Bretagne-ban

Egy rejtélyes gyilkosság, családi titkok és egy zavarba ejtő talány

Georges Dupint, a zsémbes, párizsi születésű, koffeinfüggő felügyelőt egy reggel a croissant-ja és a kávéja mellől rángatják el egy furcsa gyilkossághoz. Az áldozat a kilencvenegy éves szállodatulajdonos, Pierre-Louis Pennec, akit az étterme padlóján találnak vérbe fagyva. A gyilkosság hatalmas port kavar a békés, bretagne-i kisvárosban, Pont-Avenben, ahol mindenki ismer mindenkit, és látszólag soha semmi sem történik. Ám amikor Dupin elkezdi felfejteni az ügy szálait, évtizedes titkok és elhallgatás szövevényes hálójára bukkan, és rájön, hogy az idilli városkában senki és semmi nem az, akinek és aminek látszik.

A Halál Bretagne-ban egy különleges hangulatú, kifinomult bűnügyi regény, tele a breton konyha ínycsiklandó különlegességeivel, az Atlanti-óceán felől fújó szél illatával, fanyar humorral és meglepő fordulatokkal.

Szokatlanul izgalmas történet remek atmoszférával és egy szerethető nyomozóval, aki csiszolatlan modorával azonnal belopja magát az olvasók szívébe. – Tilman Spreckelsen, Frankfurter Allgemeine Zeitung