Maszat és Sári könyvek Kerekerdőben – Nagy kalandok kicsiknek Olvastad már?

Ma Berg Judit IBBY-díjas kortárs meseíró  legkisebbeknek szóló énmesék sorozatait ajánlottam nektek. Berg Judit termékeny magyar kortársíró, a hazai és külföldi gyermekek egyik kedvence. Talán hallottatok már Hisztimanóról, a felfedező Ruminiről, a két kis dinóról, Maszatról vagy Hóchócról? Meséinek hősei nemcsak tanítanak, az írónő számára az is fontos, hogy történetei hallgatása vagy olvasása közben a kicsik jól szórakozzanak, és az életkoruknak megfelelő belső kalandokat éljenek át.

Maszat és Sári sorozatban is olyan típusú problémák, élethelyzetek és feladatok jelennek meg, amelyekkel a 2-4 évesek azonosulhatnak, és tanulhatnak is belőlük. Maszat és Sári barátok. Mindketten háromévesek, szeretnek játszani, rajzolni, pocsolyában trappolni. Maszatot nagyon érdeklik a járművek és munkagépek, Sári odavan az állatokért. A róluk szóló kis mesékben a legkisebbek mindennapjai kelnek életre, séták, közös játék, vendégvárás, takarítás, utazás, madáretető-építés. Szó esik féltékenységről, irigységről, félelmekről és nehézségekről is, hiszen van, akit a porszívó hangja ijeszt meg, a kanalas orvosságot nem meri bevenni, vagy egyszerűen csak nincs kedve hűvös időben sapkát húzni. Agócs Írisz kedves rajzai minden kisgyereket megszólítanak, és segítségükkel sokan maguk is képesek újramondani a történeteket.

MASZAT KÖNYVEK

Minden kötetben két mese olvasható Maszatról, a kisfiúról, és legjobb barátjáról, Hóchócról.


SÁRI KÖNYVEK

Sárit és Pötyi babát már ismerhetitek a Maszat-sorozatból. Most mindketten egy új sorozat főszereplői! De Sárival nagyon sok érdekes dolog történik, amelyekről külön is szeretne az írónő mesélni nektek.

Mai pici csodáinkat, pillanatképeinket is fogadjátok szeretettel Kerekerdőből!

További információkat a klub eseményeiről: Kerekerdő Baba-Mama Klub Kiskunhalas facebook csoportban találhattok