Szemezgetés újdonságainkból

  • John Baker és Nick Place regénye a Sztálin borospincéje- különleges olvasmány életről, halálról, valamint csillagászati áru, eltört borospalackokról. Igazi olvasmányélmény a történelem és a bor kedvelőinek.
  • Saint-Malo, Franciaország, 1939: Jocelyn, Saint-Malo könyvtárosa ekkor írja első titkos levelét Marcel Zolának, a híres párizsi írónak. A levelekben beszámol a német megszállás sújtotta francia város mindennapjairól, a hétköznapi ember szenvedéseiről, az ellenállók önfeláldozó bátorságáról, és hogy milyen döbbenetes üldöztetést jelentett a háború a kultúra és a könyvek számára.
  • Michelle Marly könyvéből – Romy és Párizs fényei- megtudhatjuk, hogy élte meg az ifjú Romy Schneider az őt körülövező Sissi-mítoszt, és hogy vált egyik napról a másikra felnőtté.
  • Két fiatal, egy hóvihar miatt lezárt autópálya. Csak egymásra vannak utalva. Nyolc boldog óra jut nekik, de úgy gondolják, hogy soha többé nem látják egymást, a sorsnak viszont más tervei vannak. Lia Louis merész, egyedi hangja és a Nyolc boldog óra elragadó, fordulatokban gazdag története hatására hinni fogunk a végzet erejében.
  • Mata Hari a táncosnő egy börtönben várja szabadulását. Egy riporternek elmeséli életét, kudarcait. Megtudhatjuk hogyan lett ismert táncosnő, majd boldogtalan feleség, hogyan tört ki ebből a magányból. Valamint arra is fény derül, hogy igaz-e a vád? Mata Hari kém?

További újdonságainkat keressék könyvtárunkban, vagy tájékozódjanak hírlevelünkből!