Mi is az az óvodaérettség? – Kerekerdő Programajánló

Mi is az az óvodaérettség? Az óvodaérettség tulajdonképpen a gyermek életkorának megfelelő fejlettségi szint elérését jelenti. Egyik jele, hogy a kicsik kezdenek nyitni a közösség felé. Kincseinknek szociálisan is érettnek kell lennie az óvodára, hiszen minden pici apróságnak meg kell tanulnia a társakhoz, közösséghez való alkalmazkodást. Képesnek kell lennie a kapcsolatteremtésre gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt.

Kerekerdő Baba-Mama Klubunk egyik célkitűzése éppen ennek a folyamatnak a segítése. A baba-mama klubfoglalkozások által a gyermekek már a bölcsőde és az óvoda előtt megismerkedhetnek más gyermekekkel, így nagyon hamar elkezdhetik a szocializáció tanulását, ezáltal sokkal rugalmasabban fognak állni a bölcsőde vagy az óvoda megkezdéséhez.

Hamarosan eljön az óvodaválasztás és beíratás ideje. A legtöbb szülőnek fejtörést okoz, hogy alkalmas-e a kicsi az óvoda megkezdésére? Vajon milyen jelei vannak annak, hogy gyerekünk megérett az óvodára, az óvodai közösségbe kerülésre? Mi a teendőnk, lehetőségünk akkor, ha nem? Hogyan válasszunk óvodát? Mi van akkor, ha nem veszik fel a hőn áhított intézménybe? Hogyan könnyíthetjük meg a beszoktatás folyamatát? Számtalan kérdés, amire most választ kaphatunk az előadáson.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk, várunk!