Valentin-napi könyvajánlónk

Közeleg a Valentin nap, a szerelem és a szeretet ünnepe. Ennek szellemében ajánlunk pár romantikus könyvet, melyek hangulatba hoznak, és ha nincs semmilyen, ehhez az ünnephez kapcsolódó programja, akkor ez egy remek lehetőség az olvasásra.

 

Jane Austen/Büszkeség és balítélet

A könyvben egyaránt megtalálható a romantika és a csípős humor. A könyv végére minden szereplő leküzdi hibáját, s boldogan egymáséi lesznek. Valentin napra nincs is jobb olvasmány.

 

Julianne Donaldson/Edenbrooke

Az 1800-as évek Angliájában játszódó szerelmi történet. A pénzére hajtó hölgyek elő menekülő gróf és vidékről származó egyszerű kisasszony kibontakozó kapcsolatáról szól.  Szívmelengető, bűbájos, magával ragadó.

 

Nicholas Sparks/Engem láss!

Az írónak ebben a regényében egy férfi és egy nő egymásra találásának lehetünk tanúi, sorsukban megmutatkozik a szeretet, a szerelem és az összetartozás ereje. A szereplők ráébrednek, hogy ha a másik felet valóban megakarják ismerni, akkor szemük helyett a szívükkel kell látniuk.

 

Dorothy Eden/Az amerikai örökösnő

Az izgalmas és feszült, fordulatokban gazdag romantikus regény. Egy dúsgazdag örökösnő hajóra száll, de a luxus-óceánjáró elsüllyed. A katasztrófát a rá meglepően hasonlító szobalánya éli túl, és egy hirtelen ötlettől vezérelve átveszi úrnője szerepét. A könyvben mesterien van vegyítve a rejtély a romantikával.

 

Nyári Krisztián/Így szerettek ők – magyar irodalmi szerelmeskönyv

A szerző célja, hogy a magyar szerzők tankönyvízű életrajzainak papírmasé figurái helyett, a párkapcsolati életük felidézésével egy hús-vér embert mutasson be és ezzel csináljon kedvet az olvasáshoz.