Kerekerdő Baba-Mama Klub – első mesekönyveink

A mese varázslata – Az én-mesék

Legutóbbi előadónk, Ács Szilvia beszédindításról, beszédfejlesztésről szóló előadása után, gyermekrészlegünk polcairól elfogytak Marék Veronika klasszikus sorozatának könyvei, amelynek kolléganőimmel együtt szívből örülünk. A kicsiknek, (az én két gyönyörű unokámnak is), a szülőknek és nekünk, nagyszülőknek is örök kedvence Boribon és Annipanni. Marék Veronika két főhőse, akik segítenek az apróságoknak elaludni, betegeskedni, kirándulni, focizni, és még sok-sok más feladatot, problémát megérteni, feldolgozni, és a mese, a képek varázslatos erejével átélni.
Hogy Ti is lássátok, hogy mennyi mindent kapnak a picik a mindennapi mesélés során, kattintsatok a linkre: MIÉRT FONTOS, HOGY HELYET KAPJON AZ ÉLETETEKBEN A MINDENNAPOS MESÉLÉS?

A mai klubfoglalkozáson olyan mesekönyveket, sorozatokat igyekeztem válogatni nektek, amelyek szintén az én-mesék korszakához tartoznak, mint a Boribon mesék, de ezeken kívül még rengeteg, nagyon jó könyvre találhattok gyermekrészlegünk polcain. A 1,5-3 éves kor az én-mesék korszaka, amikor azt szeretik a kicsik, ha arról mesélünk, hogy mi minden történhet egy kicsi gyerekkel a mindennapok során. Lehet saját gyermekünkről is mesét kitalálni, vagy egy másik kisfiúról, kislányról, esetleg kicsi állatokról. (Boribon, Bogyó, Babóca ilyen mesehős. A kicsik azonosulnak a szereplőkkel). A lényeg, hogy főhősünkkel olyan mindennapos kalandok, megpróbáltatások, örömök történjenek, mint a mi kicsi gyermekünkkel.

Én-mesék korszak könyvei, sorozatai:

Bartos Erika: Anna, Peti, Gergő sorozata

Bartos Erika: Bogyó és Babóca sorozata

Berg Judit, Agócs Írisz: Maszat sorozata

Harcos Bálint, Cristina Quiles: Szofi sorozata

Axel Scheffler: Pipp és Polli sorozata

Julia Donaldson, Axel Scheffler: Tölgyerdő meséi

Dániel András: Kufli könyvei

Az itt felsorolt könyveken kívül még nagyon sok elbűvölő és színvonalas könyvet találhattok, mindenkit arra bátorítok, hogy válogasson kedvére! A mesékkel, könyvekkel az egyik legnagyobb, életre szóló ajándékot adod a gyermekednek. Várunk szeretettel!