Tesla, SpaceX és a fantasztikus jövő…

2017, szeptember 20 – 08:40 |   Ritterné

Elon Musk – Tesla, SpaceX és a fantasztikus jövő feltalálása
Ashlee Vance

A történelemben csak kevés olyan személyiség van, akinek kitartása és eredeti látásmódja lehetővé tette, hogy több iparágban is alkosson mi több, forradalmasítsa azokat. Thomas Edison, Henry Ford és Steve Jobs modern kori ötvözeteként Elon Musk a legfontosabb ember a világot megváltoztató vállalatai, a PayPal, a Tesla Motors, a SpaceX és a SolarCity mögött.
A veterán technológiai újságíró, Ashlee Vance sodró lendületű, tényfeltáró betekintést nyújt a Szilícium-völgy legmerészebb üzletemberének és legnagyobb visszatérőjének kiemelkedő életébe, akinek dinamizmusa és víziója elég ahhoz, hogy az innovációt magasabb szintre emelje. A szerző több mint ötvenórányi interjút készített Muskkal, továbbá közel háromszáz emberrel a családjával, a barátaival, a munkatársaival beszélgetett, hogy végigkövesse Musk útját nehéz dél-afrikai gyermekkorától kezdve a globális üzleti világ csúcsára való felemelkedéséig.
A könyv briliáns eszközökkel, mélyrehatóan vizsgálja, hogy Musk karrierje mit jelent a drámai változáson keresztülmenő technológiai ipar számára, és ízelítőt nyújt az előttünk álló, hihetetlennek ígérkező évszázadról.

Ashlee Vance lendületes beszámolója arról, hogyan emelkedett Elon Musk az üzleti világ csúcsára. Ha Musk csakugyan eljuttatja az embert a Marsra, akkor ez a könyv lesz a bolygó alapító okirata.
Brad Stone, a Minden eladó Jeff Bezos és az Amazon kora című könyv szerzője

Elon Musk az igazi férfi: kockázatvállaló típus, akit az akadályok nem tántorítanak el, és hajtja a vágy, hogy fényes jövőt biztosítson az emberiségnek. Ashlee Vance ragyogó könyve hűen adja vissza Musk figyelemre méltó élettörténetét és kiolthatatlan lelkesedését.
Richard Branson, a Virgin Group alapítója, A Virgin-módszer című könyv szerzője

A technológiai lehetőségeket tekintve a Steve Jobs után következő vállalkozók sorában Elon Musk teszi a legmagasabbra a lécet. Szerencsések vagyunk, hogy a személyében megkaptuk Tony Stark való életbeli megfelelőjét, és most először végre megismerhetjük izgalmas élettörténetét.
Marc Andreessen, kockázati tőkebefektető

Ashlee Vance korunk egyik legprominensebb technológiai szerzője. Miután több éven át tudósított a Szilícium-völgyről és a technológia világáról a The New York Times számára, átigazolt a Bloomberg Businessweekhez, ahol több tucat vezércikket és riportot írt a magazinnak a kiberkémkedéstől kezdve a DNS-szekvencia meghatározáson keresztül az űrkutatásig.