Adventi készülődés MESÉVEL

2020, november 23 – 10:25 |   Tóthné Felföldi…

Adventi készülődés MESÉVEL

Kiváló ötlet adventi mesenaptár készítéshez

Advent

A „mesÉLJÜK együtt az ünnepet” kezdeményezés Bajzáth Mária az ismert mesepedagógus nevéhez fűződik, akinek szívügye a mesélés.

A következő összeállításban az adventi időszakra ajánl huszonnégy népmesét. A tartalmat gazdagítják mondókák és legendák is.

Bajzáth Mária a Meseközpont Alapítvány és a Népmesekincstár Mesepedagógiai Műhely szakmai vezetője. Valamint a Népmesekincstár mesepedagógiai módszer kidolgozója.
A Meseközpont Alapítvány évek óta járja a gyermekotthonokat, és a mese erejével próbálják megerősíteni a gyerekek önmagukba és a világba vetett hitét. Nagyon szép missziót vállaltak fel.

Bajzáth Mária szerint:
„Mesehallgatás közben a gyerek tét nélkül tapasztalhatja meg a jó és a rossz utak különbözőségét, kikacaghatja félelmeit, belebújhat bárki és bármi bőrébe. Miközben rengeteg információt szerez a világról, a népmese az érzelmeire hat, és évezredek tapasztalatát, tudását, örök emberi értékeket közvetít számára.”

A huszonnégy ünnepváró nap, huszonnégy MESÉS lehetőséget kínál az ünnepi várakozásra.
Nagyon fontos hangsúlyozni a mesék fontosságát már egészen kicsi kortól.
Érdemes foglalkozni vele szülőként is családon belül, hogy legyen a mese a mindennapok része. Tapasztaljuk meg együtt a gyermekeinkkel közösen a mesék csodás erejét!