Hogyan segíthet nektek a legtöbbet a könyv? Kerekerdei híreink

„Csak kétféleképpen élheted az életedet. Vagy abban hiszel, hogy semmi sem varázslat, vagy abban, hogy a világon minden varázslat.” Albert Einstein

A mai klubfoglalkozáson egy anyukánk örömmel újságolta, hogy mekkora hatása volt a bilire szoktató mesének kisfiára. A bájos kis történet és a képek segítettek megérteni a kicsivel a bilizés folyamatát, és hozzájárultak ahhoz, hogy önállóan tudja használni ezt a fontos, szobatisztaságra szoktató tárgyat. Örülünk a sikereteknek! 😊

Hogyan segíthetnek nektek a könyvek?

Közös olvasás:
Olvassátok, nézegessétek együtt gyermekeddel, hogy felkészülhessen a változásra, megismerkedhessen a folyamattal, így csökkentve az ismeretlen helyzet miatti szorongását.
Szabd személyre:
A gyerekek nem egyformák. Más-más verbális készségekkel rendelkeznek ebben a korban. Ezért a könyvek szövegét tekintsd iránymutatónak, amelyet bátran egyszerűsíthettek vagy bővíthettek.
Érzelmi bevonódás:
Olvasgatás közben használjatok ki minden lehetőséget arra, hogy párhuzamot vonjatok a könyvben látottak és gyermeked saját világa között. Sok sikert kívánunk!

Ma ismét olyan könyveket ajánlottunk számotokra, amelyek segíthetik manócskáink számára az őket körülölelő világ megismerését, megértését. Olvassátok, szeressétek őket!

Mint általában a gyermekneveléssel kapcsolatban, a könyvolvasás terén is igaz, hogy a gyerekek nem azt veszik át, amit mondunk nekik, hanem azt a példát követik, amit a családban látnak. Amelyik családban a szülők kisgyermekkortól kezdődően tudatosan keresik a gyermek korosztályának szóló könyveket, rendszeres esti program a meseolvasás és a gyermek azt látja, hogy ők maguk is olvasnak, akkor ő is érdeklődni fog az olvasás iránt. Erre azért is nagy szükség lenne, mert a meseolvasás pozitív hatásai hamar megmutatkoznak a képzelőerő, a szókincsfejlődés és az iskolában a szövegértés terén.

Fogadjátok mai Kerekerdei pillanatképeinket is szeretettel! Ha kedvet kaptál baba-mama klubunk megismeréséhez, szeretettel várunk!