Szabó-Bartha Anett: Sémakémia

Szabó-Bartha Anett: Sémakémia – Párválasztásunk és párkapcsolataink rejtett dinamikái
Miért éppen vele? Miért éppen így?
Ismerd meg párválasztásaid rejtett mozgatórugóit!

Átélted már a “megláttam és beleszerettem” és a “mintha mindig is ismertük volna egymást” ellenállhatatlan érzését párválasztásaidban?
Amikor valaki nagyon erősen hatással van rád és még csak meg se tudod mondani, hogy pontosan miért?

Valójában ilyenkor olyasvalakivel találkoztunk, aki beleillik rejtett párválasztási mintáinkba.
A sématerápia ezt a jelenséget sémakémiának hívja. A sémák olyan kora gyerekkorban kialakult belső mintázatok, amelyek tudattalanul határozzák meg, miképp tekintünk a világra, és hogyan értelmezzük a minket körülvevő eseményeket.

 A saját sémáinkkal pedig nagyon fontos tisztában lennünk, hiszen a sémáink irányítják a vonzalmunkat és befolyásolják minden kapcsolatunkat.  Párkapcsolati kudarcaink és sikereink mind-mind megfejthetők a sémáink és a sémakémiánk megismerésével.

(tovább…)

Ovis csoportok látogatása a könyvtárban

Április második hetében kettő ovis csoport is meglátogatta a könyvtárat. Eljött hozzánk a Pillangó és az Alma csoport a Kuruc vitézek téri oviból.

A könyvkeresgélés és olvasgatás mellett jutott idő egy kis játékos könyvtárismeretre és az el nem maradható közös olvasásra is. Ezen a héten Zelk Zoltán A három nyúl című meséjét hallgathatták meg a gyerekek.

Várunk Benneteket vissza máskor is!

 

Könyvtári tábor felsősöknek

Nyár van, meleg van, unatkozol?

Elvégezted a negyedik osztályt? 

A könyvtári táborban sok izgalmas dologban lehet részed! Ami biztosan lesz: egy kis játékos könyvtárismeret, zene, tánc, kirándulás, városnéző séta, vetélkedők, társasjáték és még sok minden más. 🙂 Az is biztos, hogy unatkozni nem fogunk!

Idén július 15 és 19 között kerül megrendezésre könyvtári táborunk. Minden 4. osztályt végzett diákot szeretettel várunk.

Érdeklődni telefonon, vagy személyesen, jelentkezni előleg befizetésével a könyvtárban lehet.

Tel: 0677/427-781

Gyertek és töltsünk el együtt egy vidám hetet!