Címlap

Pályázataink

 

EFOP-3.3.2.-16-2016-00098

"A Martonosi Pál Városi Könyvtár a köznevelés eredményességéért"

 

TÁMOP - 3.2.4.-08/1-2009-0038

"A kiskunhalasi és a kiskunmajsai kistérség könyvtárai a minőségi szolgáltatásokért"

 

„Tudásdepó-Expressz”

TÁMOP-3.2.4-08/1 „Tudásdepó-Expressz” A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében a könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését szolgáló fejlesztés.

 

A kiskunhalasi és a kiskunmajsai kistérség könyvtárai a minőségi szolgáltatásokért

A projekt időtartama: 19 hónap
A projekt kezdete: 2009. 12. 01.
A projekt vége: 2011. 06. 30.
A támogatás összege: 75.368.984 Ft

Konzorciumvezető: Kiskunhalas Város Önkormányzata

Konzorciumi tagok:
Kiskunmajsa Város Önkormányzata
Tompa Város Önkormányzata
Csólyospálos Község Önkormányzata
Harkakötöny Község Önkormányzata
Kelebia Község Önkormányzata
Kisszállás Község Önkormányzata
Zsana Község Önkormányzata

A pályázat alapvető célja az élethosszig tartó tanulást segítő szolgáltatásaink és adatbázisaink, dokumentum - és információszolgáltatási rendszerünk fejlesztése, könyvtáraink humánerőforrásának fejlesztése.

Fontos cél továbbá az olvasáskultúra fejlesztése, különös tekintettel a gyermek- és ifjúsági korosztályra, ill. a leszakadó felnőtt népességre, akik számára a fejlesztések a kulturális szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést teremtik meg a formális és nem formális képzés terén.

Az országos elektronikus könyvtári szolgáltatásokhoz való kapcsolódást saját adatbázis kialakítása fogja megteremteni, a szabványos felépítésű portálok online hozzáférést biztosítanak a könyvtári szolgáltatások jelentős részéhez. Az online szolgáltatások – pl. előjegyzés, hosszabbítás – 24 órán keresztül lesznek elérhetők. 

A jelenleg korlátozott hozzáférésű helytörténeti dokumentumok – feltárásuk után mindenki – számára kereshetővé válnak a helytörténeti adatbázis segítségével. A főleg fiatalok által igényelt új információs csatornák pl.: blog, Skype is bevezetésre kerülnek. 
A pályázatban megvalósuló célokat a TIOP 1.2.3 nyertes pályázatban megkezdett fejlesztések teszik lehetővé.
A konzorciumvezetőnél megvalósuló felnőttképzési intézményi akkreditáció – 30 órás számítógépes használóképzés – alapja lehet a könyvtár formális és nem formális képzésben nyújtott szerepének erősítésében. 

Az olvasáskultúra fejlesztését könyvtárhasználati órák, mesefoglalkozások és író-olvasó találkozók szervezésével kívánjuk megvalósítani. 

A pályázat újonnan bevezetésre kerülő szolgáltatások ellátásához bútorok beszerzését is lehetővé teszi.

 

 

 

Infoblokk

UMFTEULOGO

 

 

TIOP 1.2.3.-08/1-2008-0025

(A kiskunhalasi és a kiskunmajsai kistérség könyvtárainak összefogása a XXI. századi tudásért)

Kiskunhalas Város Önkormányzatának
AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓJA

"A TÁMOP-3.2.4.-08/1-2009-0038 pályázati program megvalósításához angol és német nyelvi képzési szolgáltatások nyújtása"

 

tárgyban kiírt közbeszerzési eljáráshoz

 

***

A programjaink Kiskunhalas Város Önkormányzatának "A kiskunhalasi és a kiskunmajsai kistérség könyvtárai a minőségi szolgáltatásokért" című nyertes konzorciumi projektje keretében jön létre.

A projekt kedvezményezettjei: Kiskunhalas Város Önkormányzata 
Konzorciumi partnerek: Kiskunhalas Város Önkormányzata, Harkakötöny Község Önkormányzata, Csólyospálos Község Önkormányzata, Kelebia Község Önkormányzata, Kisszállás Községi Önkormányzat, Zsana Község Önkormányzata, Tompa Város Önkormányzata.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja

Infoblokk

UMFTEULOGO