Őszi kézműveskedés

Levélből virágsmiley

Az alábbi fotókon a levelekből virág készült. Persze a lehetőségek tárháza végtelen a levelek felhasználására.
A képen lévő mókás levélvirág a juharfa nagyméretű leveleiből készült, amelyet érdemes még a gyűjtést követően felhasználni és kedvünkre formázni.
A rögzítéshez kicsi drót darab vagy egyéb kötöző szalag lehet segítségünkre.
Szedjük fel a lábunk alatt heverő kincseket és alkossunk kedvünkre! Bízom benne, hogy az alábbi képek inspirálóak lesznek egy leveles alkotáshozsmiley

szi_4.jpg

Szentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam

SzentesiE_ALegfontosabbatUtoljaraHagytam2.jpgSzentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam


Szentesi Éva legújabb könyve, A legfontosabbat utoljára hagytam címmel jelent meg, és ez tétel mondata is lehetne az írásnak. A nehezen behatárolható stílusú könyv, már megjelenése előtt csúcsokat döntött, elképesztő sikere pedig nem véletlen. Szentesi Éva hatalmas utat járt be, mire megírta ezt a könyvet, fejlődését pedig mi, olvasók is követhettük. Nem csak a WMN magazin „hasábjain” olvashattuk szókimondó cikkeit, de hamar belekóstolt a könyvírásba is.

Meseterápia felnőttek számára

Meseterápiás foglalkozásokkal várunk minden érdeklődőt, aki nyitott és kíváncsi a mesékben rejlő kincsek megismerésére. A foglalkozások pontos időpontjáról és az adott témáról,  a plakáton tájékozódhat. A részvétel ingyenes.

zsóka_0.jpg


"A világ megismerésének sokféle módja van, s ezek közé tartozik az is, amit a népmesék kínálnak. A meséken keresztül érvényes tudás birtokába lehet jutni azzal kapcsolatban, hogy miként működik a világ, és milyen életfeladatai vannak az embernek. Hogyan lehet szert tenni segítőkre, mi dolgunk a bennünket veszélyeztető gonosz és ellenséges erőkkel, és hogyan lehet elgondolni, sőt megtenni valamit, amiről mindenki azt állítja: lehetetlen."

/Boldizsár Ildikó/

 

James Bowen: Bob szerint a világ

Bob szerint a világ2.jpgJames Bowen: Bob szerint a világ

James és Bob története meghódította az egész világot. A Bob, az utcamacska már a kiadásának első hetében a The New York Times bestsellerlistájának hetedik helyén szerepelt. Huszonhét országban jelent meg, és elsöprő sikert aratott világszerte.
A történetük folytatásában James bemutatja, hogyan vált Bob a védelmezőjévé és oltalmazójává a betegségek, nehézségek és még az életveszélyes helyzetek során is.

Mesekönyv a kézmosásról

A kézmosásról mesekönyv? Igen smileyfundi.jpg

Most igazán hangsúlyos ez a téma, pláne „gyereknyelven” elmesélve.

Fundi és a kézmosás címmel jelent meg, Ambrus Izabella tollából és Horváth Ágnes illusztrációival ez a kedves mesekönyv.

FUNDI 

Peter Ballnik: Apák kézikönyve

apakk.jpgPeter Ballnik: Apák kézikönyve - Útmutató a három évnél idősebb gyerekek neveléséhez

A legtöbb önsegítő könyv az édesanyákat halmozza el hasznos ötletekkel és tanácsokkal. Az apák kézikönyve ezzel szemben az apa-szerep újraértelmezésére vállalkozik, és fogódzót kínál ennek a szerepnek a tartalmas megvalósításához. Régebben a a családapák fő feladata a megfelelő anyagi háttér előteremtése volt, a mai, modern apák viszont erősebb érzelmi kapcsolatra vágynak gyermekükkel. Végre, lassan kezdenek felolvadni a nemzedékek óta befagyott minták.

Új távlatok az űrkutatásban: a marsi kolóniáktól a kisbolygók bányászatáig - és tovább

Halaspress adatbázis

Kedves Olvasóink!
Szeretnénk figyelmükbe ajánlani helytörténeti adatbázisunkat, melyben városunk közelebbi és távoli múltjából olvashatnak cikkeket, teljes folyóiratokat digitalizált, kereshető formában. Kérjük, lapozgassák, olvasgassák, keressenek benne régi és újabb emlékeket,
történeteket, cikkeket, esetleg használják fel szakdolgozathoz az itt található anyagot. Az anyagok feldolgozása folyamatos, igyekszünk minél több cikket, évfolyamot feldolgozni, feltölteni, hogy olvasóink szélesebb körben tudják használni ezeket az eddig korlátozottan hozzáférhető anyagokat.

http://halaspress.hu/helytortenet

IMG_20201010_093438k_1.jpg

Sohonyai Edit író-olvasó találkozó

121163334_632851494261084_1363385398103160718_n_3.jpgRendhagyó író-olvasó találkozó Sohonyai Edittel

Korunk legismertebb ifjúsági írója, aki egészen fiatalon 18 éves korában írta meg első könyvét Macskaköröm címmel és az írás iránti szenvedélye azóta is tart. Sorra jelennek meg könyvei, amelyek mindegyike a kamaszok lelkével, a kamasz kori kihívásokkal és ennek az időszaknak minden velejáró szépségével és nehézségével foglalkozik.

Sokoldalú szerző, aki a tartalmas témákat feldolgozó könyvei mellett kiváló előadó is.

Ezt a mai közönség-találkozón is bizonyította. Hamar megtalálta a közös hangot a hallgatósággal.

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Throne-of-Glass-Series-by-Sarah-J.-Maas-PDF-Download.jpgSarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

A fantasy és a kalandok rajongói számára garantált élményt jelent majd az Üvegtrón sorozat, amely Sarah J. Maas tollából látott napvilágot. A grandiózus történet fantasztikus tájakkal, varázslatos szereplőkkel várja a műfaj szerelmeseit.

A Magyar Népmese Napja 2020