Bronz és Napraforgó

bronz.jpgCao Wenxuan: Bronz és Napraforgó

A Bronz és Napraforgó szerzője, Cao Wenxuan Pekingben él, jelenleg a legnépszerűbb kínai ifjúsági regényíró, 2016-ban Hans Christian Andersen-díjat nyert. Ezt a regényét már számos nyelvre lefordították.

Apám, Piedone - Könyvajánló

budspencer_0.jpg

Apám, Piedone - Cristiana Pedersoli
Ki ne ismerné Piedonét, az óriás termetű, dörgő hangú nápolyi zsarut, aki vasöklével rendszabályozta meg a rosszfiúkat, és ha úgy esett, megvédte a rosszlányokat is. Aki nagykanállal falta a hagymás babot, és két kézzel osztotta a pofonokat. Filmjein generációk nőttek fel, huncut tekintete és feneketlen étvágya milliók arcára csalt mosolyt szerte a világon.
Az egykori élsportoló - úszóbajnok és válogatott vízilabdázó -, majd világsztár Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli odaadó, bölcs és támogató apa is volt. Lánya, Cristiana - akivel hajdanán nem egy pusziversenyt rendezett - három évvel imádott apja halála után érzett magában elég erőt, hogy papírra vesse emlékeit.

Óvodás lett a gyermekem

Óvodás lett a gyermekem...
Tegyük könnyebbé a bölcsőde- és óvodakezdést az alábbi szakkönyvajánló segítségével!
Ezek a szakkönyvek a szülőknek szólnak és átsegíthetnek ezen a nehéz időszakon. Segítségükkel felfedezhetjük, hogy miként támogathatjuk gyermekünk önállósodását és óvodai beilleszkedését.
A cél, hogy a szülők is pozitív élményként éljék meg gyermekeikkel az óvodakezdést.

Alicia F. Lieberman: Érzelmek kisgyerekkorban

Gerő Zsuzsa: Érzelem, fantázia, gondolkodás óvodáskorban

Maria Montessori: A gyermek felfedezése

Andrew Fuller: Nehezen kezelhető gyerekek

Megan Hess: Párizs - egy divatőrült szemével

Párizs.jpgMegan Hess: Párizs - egy divatőrült szemével

A stílus és az elegancia fővárosaként Párizs minden divatrajongó bakancslistáján szerepel. De ha már ott vagyunk, mi az, amit feltétlenül érdemes megnéznünk?

Szubjektív útinaplójában Megan Hess a bennfentesek magabiztosságával vezet minket a történelmi látnivalók, luxusszállodák, butikok és éttermek útvesztőjében. Ebben a minden ízében stílusos kötetben fantasztikus tippeket olvashatunk arról, hová érdemes betérnünk vásárolni, enni, illetve merre vegyük az irányt, ha csak nézelődni szeretnénk, vagy megkívántunk egy pohár finom pezsgőt.

Daniel Siegel, Tina Payne Bryson: A szülői jelenlét ereje

szuloi_jelenlet.jpg

Daniel Siegel, Tina Payne Bryson: A szülői jelenlét ereje – A gondoskodás hatása a gyerekek fejlődésére és agyműködésére

Daniel Siegel és Tina Payne Bryson több nagy sikerű gyereknevelési kötetben keresték már a választ arra a kérdésre, hogyan nevelhetünk olyan gyerekeket, akik gazdag emberi kapcsolatokat ápoló, az adottságaikat és lehetőségeiket kiteljesítő, magabiztos és rugalmas felnőttekké válnak. 

Kőrössi P. József (szerk) Zámbó Kristóf (szerk.): Vírus után a világ

Vírus után2.jpgVírus után a világ
Kőrössi P. József (szerk) Zámbó Kristóf (szerk.)

Vida Ágnes: Anyapszichológia

anyapsz.jpgVida Ágnes: Anyapszichológia- Az anyai lélek szivárványa a fogantatástól nagymamakorig

Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? - merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondják a kérdést, máskor csak a szemekben kanyarog a kérdőjel.
Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk-e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Ha neki könnyebben megy?

II.Erzsébet ruhája

http://www.opac.vkhalas.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?show=b183583 

Jennifer Robbson.jpg

„Fel a fejjel, és bármivel szembe tudsz nézni.”

Jodi Picoult: Második látásra

Jodi2.jpg