Könyvtárkapu-teszt

Kedves Olvasóink!

Mivel a járványügyi helyzetre való tekintettel könyvtárunk nem látogatható, addig is szeretnénk lehetőséget nyújtani Olvasóinknak abban, hogy a kikölcsönzött könyveket vissza tudják hozni és az előre igényelt könyveket ki tudják kölcsönözni.

Az olvasók a könyvtár épületébe nem léphetnek be!!!

A könyvek visszahozatala és átvétele az intézmény előtt történik érintésmentesen.

Ezt a próbaszolgáltatást a szabályok szigorú betartása mellett
2020. november 18-tól (szerda) tudják igénybe venni az alábbi időpontokban:

Catharina Ingelman-Sundberg:Rablás uzsonnára

rablasuzsira.jpgCatharina Inglman-Sundbeg: Rablás uzsonnra

Almási Kitti: Ki vagy Te?

ki.jpgAlmási Kitti: Kivagy Te? – elvárások szorításában –megfelelés vagy önazonosság?

Feltetted már magadnak a kérdést: ki lennél Te, ha nem mindig mások elvárásai szerint élnél? Ha nem sóvárognál annyira a külső visszaigazolásra, hanem felfedezhetnéd és így az lehetnél, aki valójában vagy? Ha nem áldoznád fel a megfelelés oltárán az önazonosságodat? Van-e még olyan pillanat, amikor tudod, érzed, ki vagy Te?

Vörösmarty Mihály

vorosmarty1.jpgEzen a napon 220 éve született (1800. december 1.) Vörösmarty Mihály a Fejér megyei Nyéken.

Az alsó osztályokat Vörösmarty a lakásukhoz közel eső evangélikus iskolában, majd a gimnázium első öt osztályát Székesfehérváron a ciszterciták iskolájában végezte. 1816 novemberétől a pesti piarista gimnáziumban folytatta tanulmányait.

1817 novemberében Perczel családhoz kerül tanítóként.Perczel Sándor három fiának (Sándor, Móric – később 48-as honvédtábornok –, Miklós) tanítása volt a feladata. Közben elvégezte az egyetemen a két éves filozófiai tanfolyamot. Később a Börzsönybe költözik a Perczel családdal. Ebben az időszakban magánúton végezte el az egyetem jogi szakát.

Karácsonyi mesekönyvek

Minden, ami KARÁCSONY!

Várjuk mesekönyvekkel az ünnepet!

karimaci_0.jpg

Csodás mesekönyveket gyűjtöttünk össze a karácsony témakörében. Minden korosztály számára igazi ünnepre hangolódó történeteket találunk a könyvek lapjain. Természetesen az illusztráció, mint a mesekönyv éke is igazán figyelemre méltó. Érdemes kölcsönözni és így a könyvekkel is az ünnepi időszak várakozását gazdagabbá tenni!

A következő listában ha a mesekönyvek címére kattintanak akkor azonnal a katalógushoz érnek, ahol a kedvükre kiválasztott könyvet akár le is foglalhatják. A jelen helyzetben a kölcsönzés részleteiről a www.vkhalas.hu oldalon tájékozódhatnak.

KÖNYVTÁRI MESÉK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK - Fenyőlegenda

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi karácsonya

kicsi-mimi-karacsonya.jpgTamás Zsuzsa:Kicsi Mimi karácsonya

Közeledik a karácsony, nagy az izgalom az Öreg Tölgy aljában. Mi is részesei lehetünk az ünnepi készülődésnek, és  láthatjuk, hogy Mimiéknél a karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem az együttlétről és a gondoskodásról is szól. Közösen sütik a mézeskalácsot, együtt takarítanak, és visznek egy kis meleget azoknak, akik fáznának karácsony éjjel.

A mézeskalács illatú karácsony után aztán eljön a vidám farsangi mulatság, mi pedig megtudjuk, hogy nem minden lovag lovagias, és a lányok is lehetnek kalózok.

Adventi készülődés MESÉVEL

Adventi készülődés MESÉVEadventi kép3.jpgL

Kiváló ötlet adventi mesenaptár készítéshez

 

A „mesÉLJÜK együtt az ünnepet” kezdeményezés Bajzáth Mária az ismert mesepedagógus nevéhez fűződik, akinek szívügye a mesélés.

A következő összeállításban az adventi időszakra ajánl huszonnégy népmesét. A tartalmat gazdagítják mondókák és legendák is.

KÖNYVTÁRI MESÉK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK Az oroszlán és a kecske

Latabár Endre

latabar-endre-head_0.jpg208 éve ezen a napon Kiskunhalason megszületett Latabár Endre

Latabár Endre  (Kiskunhalas, 1812. nov. 15. – Miskolc, 1873. júl. 8.) a legnevesebb magyar színészdinasztia első tagja. Kiskunhalasi református családba született, Latabár János és Túrótzi Krisztina négy gyermeke közül a legidősebbként. 

Fazekas Anna

batch_Fazekas Anna.png115 éve ezen a napon született Fazekas Anna

Fazekas Anna (Bp., 1905. nov. 15. – Bp., 1973. jan. 2.): író, szerkesztő, pedagógus. Budapesten érettségizett, utána gyógytornász oklevelet szerzett. Magánúton foglalkozott gyógyító tornára szoruló serdülőkkel és felnőttekkel.

Posztobányi László Holdárnyék c. verseskötetének bemutatója

Geronimo Stilton Karácsonyi ének

Geronimo2.pngKarácsonyi ének
Geronimo Stilton


CHARLES DICKENS regénye nyomán

A kapzsi és szőrösszívű Ebenezer Scrooge élete kizárólag a pénz körül forog, az ünnepeket ki nem állhatja. Haragszik mindenkire, aki örömét leli a téli fényekben, a hóesésben, az ajándékokban és a családi együttlétekben. Karácsony estéjén azonban váratlan dolog történik: három szellem látogatja meg Scrooge urat, hogy gyökerestül megváltoztassák az öregember egyhangú életét...

A legszebb karácsonyi történet, amely különlegessé varázsolja az ünnepet.

Felhívás

Felhívás!
Tisztelettel megkérjük Olvasóinkat, hogy felsőlégúti tünetekkel, és ugyanilyen tüneteket mutató, iskolába, óvodába nem vihető gyermekkel gyógyulásukig ne látogassák intézményünket!

 

Vigyázzunk a többi könyvtárlátogató és a könyvtárosok egészségére, hogy szolgáltatásunk végig zavartalan maradhasson.
Köszönjük!