Könyvtárkapu-teszt

Kedves Olvasóink!

Mivel a járványügyi helyzetre való tekintettel könyvtárunk nem látogatható, addig is szeretnénk lehetőséget nyújtani Olvasóinknak abban, hogy a kikölcsönzött könyveket vissza tudják hozni és az előre igényelt könyveket ki tudják kölcsönözni.

Az olvasók a könyvtár épületébe nem léphetnek be!!!

A könyvek visszahozatala és átvétele az intézmény előtt történik érintésmentesen.

Ezt a próbaszolgáltatást a szabályok szigorú betartása mellett
2020. november 18-tól (szerda) tudják igénybe venni az alábbi időpontokban:

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi karácsonya

kicsi-mimi-karacsonya.jpgTamás Zsuzsa:Kicsi Mimi karácsonya

Közeledik a karácsony, nagy az izgalom az Öreg Tölgy aljában. Mi is részesei lehetünk az ünnepi készülődésnek, és  láthatjuk, hogy Mimiéknél a karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem az együttlétről és a gondoskodásról is szól. Közösen sütik a mézeskalácsot, együtt takarítanak, és visznek egy kis meleget azoknak, akik fáznának karácsony éjjel.

A mézeskalács illatú karácsony után aztán eljön a vidám farsangi mulatság, mi pedig megtudjuk, hogy nem minden lovag lovagias, és a lányok is lehetnek kalózok.

Adventi készülődés MESÉVEL

Adventi készülődés MESÉVEadventi kép3.jpgL

Kiváló ötlet adventi mesenaptár készítéshez

 

A „mesÉLJÜK együtt az ünnepet” kezdeményezés Bajzáth Mária az ismert mesepedagógus nevéhez fűződik, akinek szívügye a mesélés.

A következő összeállításban az adventi időszakra ajánl huszonnégy népmesét. A tartalmat gazdagítják mondókák és legendák is.

KÖNYVTÁRI MESÉK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK Az oroszlán és a kecske

Latabár Endre

latabar-endre-head_0.jpg208 éve ezen a napon Kiskunhalason megszületett Latabár Endre

Latabár Endre  (Kiskunhalas, 1812. nov. 15. – Miskolc, 1873. júl. 8.) a legnevesebb magyar színészdinasztia első tagja. Kiskunhalasi református családba született, Latabár János és Túrótzi Krisztina négy gyermeke közül a legidősebbként. 

Fazekas Anna

batch_Fazekas Anna.png115 éve ezen a napon született Fazekas Anna

Fazekas Anna (Bp., 1905. nov. 15. – Bp., 1973. jan. 2.): író, szerkesztő, pedagógus. Budapesten érettségizett, utána gyógytornász oklevelet szerzett. Magánúton foglalkozott gyógyító tornára szoruló serdülőkkel és felnőttekkel.

Posztobányi László Holdárnyék c. verseskötetének bemutatója

Geronimo Stilton Karácsonyi ének

Geronimo2.pngKarácsonyi ének
Geronimo Stilton


CHARLES DICKENS regénye nyomán

A kapzsi és szőrösszívű Ebenezer Scrooge élete kizárólag a pénz körül forog, az ünnepeket ki nem állhatja. Haragszik mindenkire, aki örömét leli a téli fényekben, a hóesésben, az ajándékokban és a családi együttlétekben. Karácsony estéjén azonban váratlan dolog történik: három szellem látogatja meg Scrooge urat, hogy gyökerestül megváltoztassák az öregember egyhangú életét...

A legszebb karácsonyi történet, amely különlegessé varázsolja az ünnepet.

Felhívás

Felhívás!
Tisztelettel megkérjük Olvasóinkat, hogy felsőlégúti tünetekkel, és ugyanilyen tüneteket mutató, iskolába, óvodába nem vihető gyermekkel gyógyulásukig ne látogassák intézményünket!

 

Vigyázzunk a többi könyvtárlátogató és a könyvtárosok egészségére, hogy szolgáltatásunk végig zavartalan maradhasson.
Köszönjük!

Őszi kézműveskedés

Levélből virágsmiley

Az alábbi fotókon a levelekből virág készült. Persze a lehetőségek tárháza végtelen a levelek felhasználására.
A képen lévő mókás levélvirág a juharfa nagyméretű leveleiből készült, amelyet érdemes még a gyűjtést követően felhasználni és kedvünkre formázni.
A rögzítéshez kicsi drót darab vagy egyéb kötöző szalag lehet segítségünkre.
Szedjük fel a lábunk alatt heverő kincseket és alkossunk kedvünkre! Bízom benne, hogy az alábbi képek inspirálóak lesznek egy leveles alkotáshozsmiley

szi_4.jpg

Szentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam

SzentesiE_ALegfontosabbatUtoljaraHagytam2.jpgSzentesi Éva: A legfontosabbat utoljára hagytam


Szentesi Éva legújabb könyve, A legfontosabbat utoljára hagytam címmel jelent meg, és ez tétel mondata is lehetne az írásnak. A nehezen behatárolható stílusú könyv, már megjelenése előtt csúcsokat döntött, elképesztő sikere pedig nem véletlen. Szentesi Éva hatalmas utat járt be, mire megírta ezt a könyvet, fejlődését pedig mi, olvasók is követhettük. Nem csak a WMN magazin „hasábjain” olvashattuk szókimondó cikkeit, de hamar belekóstolt a könyvírásba is.

Meseterápia felnőttek számára

Meseterápiás foglalkozásokkal várunk minden érdeklődőt, aki nyitott és kíváncsi a mesékben rejlő kincsek megismerésére. A foglalkozások pontos időpontjáról és az adott témáról,  a plakáton tájékozódhat. A részvétel ingyenes.

zsóka_0.jpg


"A világ megismerésének sokféle módja van, s ezek közé tartozik az is, amit a népmesék kínálnak. A meséken keresztül érvényes tudás birtokába lehet jutni azzal kapcsolatban, hogy miként működik a világ, és milyen életfeladatai vannak az embernek. Hogyan lehet szert tenni segítőkre, mi dolgunk a bennünket veszélyeztető gonosz és ellenséges erőkkel, és hogyan lehet elgondolni, sőt megtenni valamit, amiről mindenki azt állítja: lehetetlen."

/Boldizsár Ildikó/

 

James Bowen: Bob szerint a világ

Bob szerint a világ2.jpgJames Bowen: Bob szerint a világ

James és Bob története meghódította az egész világot. A Bob, az utcamacska már a kiadásának első hetében a The New York Times bestsellerlistájának hetedik helyén szerepelt. Huszonhét országban jelent meg, és elsöprő sikert aratott világszerte.
A történetük folytatásában James bemutatja, hogyan vált Bob a védelmezőjévé és oltalmazójává a betegségek, nehézségek és még az életveszélyes helyzetek során is.

Mesekönyv a kézmosásról

A kézmosásról mesekönyv? Igen smileyfundi.jpg

Most igazán hangsúlyos ez a téma, pláne „gyereknyelven” elmesélve.

Fundi és a kézmosás címmel jelent meg, Ambrus Izabella tollából és Horváth Ágnes illusztrációival ez a kedves mesekönyv.

FUNDI