Nyitás!

Újra nyitunk!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. július 7-én reggel 9 órától újra várjuk Olvasóinkat.

Az ajánlásoknak megfelelően az intézményben tartózkodás a válogatás és kölcsönzés idejére korlátozódik, a helyben olvasás, az internet-használat és a szombati nyitvatartás egyelőre szünetel.

A maszk-használat ajánlott.

Vida Ágnes: Anyapszichológia

anyapsz.jpgVida Ágnes: Anyapszichológia- Az anyai lélek szivárványa a fogantatástól nagymamakorig

Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? - merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondják a kérdést, máskor csak a szemekben kanyarog a kérdőjel.
Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk-e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Ha neki könnyebben megy?

II.Erzsébet ruhája

http://www.opac.vkhalas.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?show=b183583 

Jennifer Robbson.jpg

„Fel a fejjel, és bármivel szembe tudsz nézni.”

Jodi Picoult: Második látásra

Jodi2.jpg

F. Várkonyi Zsuzsa: Férfiidők lányregénye

f-varkonyi-zsuzsa-ferfiidok-lanyregenye-233161.jpgF. Várkonyi Zsuzsa: Férfiidők lányregénye

 

Az írónő, így ír saját regényéről:
„A szép-emberit akartam megírni, azt, amit az én túlélőimtől kaptam, láttam. Az ocsmány-emberit már annyian megírták és olvassák is boldog borzongással. Hátha a szépre is lesz kíváncsi szem és fül. Ezt a történetet nekik, az élesfülűeknek ajánlom. csak meg kell hallani a gyógyító szavakat. „

Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma

Lazar_evangeliuma2.jpg

Spiró György: Malaccal teljes éveink

spiro_0.jpgSpiró György: Malaccal teljes éveink

Spiró György új könyve egy hosszabb és két rövidebb esszét tartalmaz, amelyek felfűzhetők az 1969–1989-2019-es évszámokra.

Mészöly Ágnes: A királyné violája

K3001049483.png
Mészöly Ágnes: A királyné violája

Remek sorozatot indított útjára a Pagony Kiadó. Az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak történelemi ismereteit gyarapító, „Abszolút töri” című összeállítás a szerzőtől már megszokott remek stílusban, a szépirodalom eszköztárát felhasználva mutatja be a magyar történelem egy-egy jelentős időszakát.

Gárdos Péter: Királyi játék

gárdos.jpg

Gárdos Péter/ Királyi Játék

A világsikerű Hajnali láz szerzőjének új könyve.
1782-t írunk, amikor két férfi elindul, hogy becsapja Európa uralkodóit. Különleges találmánnyal járják be a kontinenst, s bár a hírverés óriási körülöttük, küldetésük valódi célja titkos. Sikerük birodalmi érdek, bukásuk pedig az életükbe kerülhet.
Kempelen Farkas, a polihisztor udvari tanácsos számára az egész út időfecsérlő ostobaság, ami csak akadályozza abban, hogy valódi tudományos munkáival foglalkozzon. Dragóner Arnold, a hányattatott sorsú, briliáns sakkozó pedig méltánytalannak tartja, hogy folyamatosan rejtőzködnie kell.