Nyitás!

Újra nyitunk!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. július 7-én reggel 9 órától újra a megszokott nyitvatartással várjuk Olvasóinkat.

Az ajánlásoknak megfelelően az intézményben tartózkodás a válogatás és kölcsönzés idejére korlátozódik, a helyben olvasás és az internet-használat egyelőre szünetel.

A maszk-használat ajánlott.

Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma

Lazar_evangeliuma2.jpg

Spiró György: Malaccal teljes éveink

spiro_0.jpgSpiró György: Malaccal teljes éveink

Spiró György új könyve egy hosszabb és két rövidebb esszét tartalmaz, amelyek felfűzhetők az 1969–1989-2019-es évszámokra.

Mészöly Ágnes: A királyné violája

K3001049483.png
Mészöly Ágnes: A királyné violája

Remek sorozatot indított útjára a Pagony Kiadó. Az általános iskolák felső tagozatos tanulóinak történelemi ismereteit gyarapító, „Abszolút töri” című összeállítás a szerzőtől már megszokott remek stílusban, a szépirodalom eszköztárát felhasználva mutatja be a magyar történelem egy-egy jelentős időszakát.

Gárdos Péter: Királyi játék

gárdos.jpg

Gárdos Péter/ Királyi Játék

A világsikerű Hajnali láz szerzőjének új könyve.
1782-t írunk, amikor két férfi elindul, hogy becsapja Európa uralkodóit. Különleges találmánnyal járják be a kontinenst, s bár a hírverés óriási körülöttük, küldetésük valódi célja titkos. Sikerük birodalmi érdek, bukásuk pedig az életükbe kerülhet.
Kempelen Farkas, a polihisztor udvari tanácsos számára az egész út időfecsérlő ostobaság, ami csak akadályozza abban, hogy valódi tudományos munkáival foglalkozzon. Dragóner Arnold, a hányattatott sorsú, briliáns sakkozó pedig méltánytalannak tartja, hogy folyamatosan rejtőzködnie kell.

Bereményi Géza: Magyar Copperfield - életregény

beremenyi.jpgBereményi Géza: Magyar Copperfield – életregény

„Figyelj ide, Géza. Neked írónak kéne lenned. Én sok író életrajzát olvastam már, és a legtöbbjüknek olyasféle volt a gyerekkora, mint a tiedé.Most, hogy szabad lettél, próbálj írni bármiről, ami csak az eszedbe jut, összevissza.”

Steigervald Krisztián: Generációk harca - Hogyan értsük meg egymást?

Steigervald borító2.jpg

Kárpótlás az elveszett napokért!

konyv-lelke-mindennek_2.jpgKárpótlás az elveszett napokért!

A kényszerű zárva tartás ideje alatt az olvasóink – részben vagy teljesen – elestek a könyvtári szolgáltatások igénybevételétől.


Kárpótlásul minden olvasónknak 90 nappal meghosszabbítjuk a beiratkozási idejét, valamint a március, április, május hónapokban keletkezett késedelmi díjat elengedjük.

Részlegesen nyit a könyvtár!

Értesítjük kedves Olvasóinkat, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel könyvtárunk még nem látogatható.

Amíg a könyvtárak személyes látogatásának tilalmát fel nem oldják, addig is részleges nyitva tartással szeretnénk lehetőséget nyújtani Olvasóinknak abban, hogy a kikölcsönzött könyveket vissza tudják hozni és az előre igényelt könyveket ki tudják kölcsönözni. Az olvasók a könyvtár épületébe nem léphetnek be! A könyvek visszahozatala és átadása az intézmény előtt történik.

A részleges szolgáltatást a szabályok szigorú betartása mellett
2020. június 2-tól (kedd) tudják igénybe venni az alábbi időpontokban:

kedden: 9-11 és 13-15 óráig
szerda: 9-11 és 15-17 óráig
csütörtök: 9-11 és 13-15 óráig
pénteken: 9-11 és 13-15 óráig.

Kiskunhalas Város Napja

redemptio_0.jpg

275 éve, 1745. május 6-án adta ki Mária Terézia rendeletét a Jászkunság önmegváltásáról. Kegyelmesen megengedte: ha a jászok és kunok visszafizetik az eladási ár összegét a kincstárnak, visszanyerhetik régi szabadságukat. A redemptio Halas történelmének nagyon jelentős eseménye volt, hiszen ezzel sikerült visszaállítaniuk korábbi autonómiájukat. Kiskunhalason 1996 óta ezen a napon ünneplik a város napját.

Anyák Napja - 2020

Anyák napi kézműves ötlet gyerekeknek

A Könyv és a Szerzői Jogok Napja

könyvir_0.jpg

Katalán ötlet alapján, az UNESCO 1995-ben Párizsban úgy határozott, április 23. legyen a könyv és a szerzői jogok világnapja. A cél, hogy ezen a napon különösképpen hangsúlyozzák az olvasás és a szerzői jogok tiszteletben tartásának fontosságát. Az internet növő térnyerésével, különösen fontos ez a szerzői jogokkal kapcsolatban.