Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi : Jeruzsálem – A több ezer éves város sokszínű konyhája

Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi : Jeruzsálem – A több ezer éves város sokszínű konyhája

Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi Jeruzsálemben születtek, ugyanabban az évben, Sami a keleti arab, Yotam a nyugati zsidó városrészben. Közel harminc évvel később Londonban találkoztak és felfedezték, hogy a közös nyelv és történelem mellett a jó ételek szeretetén is osztoznak.

A Jeruzsálem Yotam és Sami 100 izgalmas, otthon is elkészíthető receptjét tartalmazza a sokarcú város kulturális és vallási olvasztótégelyéből. A muzulmán, zsidó, arab, keresztény és örmény közösségek kulináris hagyományai a mediterrán éghajlattal, a sokféle hozzávalóval és főzési szokásokkal együtt elképesztőek. A könyv a levesreceptektől kezdve, a húsokon és halon, a zöldségeken és salátákon, a hüvelyeseken és gabonákon át a süteményekig és desszertekig mindenkinek kínál valami új felfedeznivalót.
Tele csodás receptekkel és gyönyörű képekkel, a Jeruzsálem káprázatos környezetben mutatja be az ínycsiklandó Ottolenghi recepteket.

YOTAM OTTOLENGHI a Magyarországon is sikerlistás Vegetáriánus finomságok kötet szerzője. Étteremlánca az ötletes ízkombinációkról, mutatós tálalásról és a csodálatosan finom ételekről híres.