Lori Lite relaxációs mesekönyvei – a szorongás és az agresszió kezeléséhez, a kreativitás fokozásához

Teremtő képzelet – a vizualizáció, a mélylégzés, a progresszív izomrelaxáció ereje

„Szülőként, pedagógusként – bármennyire is szeretnénk – nem óvhatjuk meg gyermekeinket minden stressztől, szorongástól. Abban segíthetünk nekik, hogy hatékony megküzdési stratégiákat dolgozzanak ki a nehéz helyzetekre”.
Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus

Lori Lite amerikai író a Stress Free Kids alapítója, a gyermekek stresszkezelésének területén dolgozik. Lori 11 könyvet és egy tantervet írt a témában. 9 CD-t készített, amelyek gyerekeknek szóló relaxációs zenét, hangos könyveket, valamint irányított, oktató jellegű stresszkezelést tartalmaznak tizenévesek és felnőttek számára.
Relaxációs mesekönyv sorozatából három könyvet ajánlok kedves Olvasóinknak, amelyek élvezetes módon tanítják meg az aktív megküzdéshez szükséges ellazulást, relaxációt a gyermekek számára.

Buborékrepülés

A relaxációs mesekönyv-sorozat Buborékrepülés című kötete olyan vizualizációs technikát tanít a gyerekeknek, melynek segítségével eredményesen kezelhető a stressz és a szorongás. Kutatási eredmények szerint a rendszeres vizualizáció pozitív hatással van az általános egészségi állapotra, a kreativitásra, sőt a fizikai teljesítményre is. Betegség esetén gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat. A színes mentális képek segítenek ellazítani a testet, elcsendesíteni az elmét és álomba merülni.

A Vidra-öböl

E kedves mesekönyv hősei, a kis sellő és a vidrák megtanítják gyermekünknek a mélylégzés helyes technikáját, melynek segítségével gyorsan megnyugtathatja magát, hatékonyan csökkentheti szorongását, dühét, sőt, még az átélt fizikai fájdalom intenzitását is.
“A mélylégzés az egyik legegyszerűbb relaxációs gyakorlat. Stresszes, szorongáskeltő helyzetekben hajlamosak vagyunk szaporán és felszínesen lélegezni, amivel fenntartjuk feszült állapotunkat. Ha gyermekünk elsajátítja a lassú ütemű mélylégzést, könnyebben meg tud majd nyugodni, képes lesz uralni szorongását és agresszióját.” Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus.

A dühös polip

A kis polip megtanulja, hogyan nyugtassa meg magát, amikor nagyon dühös. A progresszív izomrelaxáció – melyet e mesekönyvből könnyedén és élvezettel sajátíthat el gyermekünk – ellazítja a testet és lecsendesíti az elmét. Alkalmazása hatékonyan csökkenti a stresszt, a szorongást és az agressziót, a gyermek képes lesz uralni nehéz érzéseit, és könnyebben elalszik.

Kellemes ellazulást kívánok!