Dobjuk el a pelust! – Kerekerdei könyvajánlónk

Bár mai baba-mama klubunkban a legújabb énmesék sorozatunkat: Kisnyuszit, és a Scolar Kiadó: Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozatát ajánlottam a figyelmetekbe,  – beszélgetésünk alapján –  a szobatisztaságra való leszoktatás segítéséhez ajánlok nektek könyveink közül.

 Az időjárás előrejelzések szerint hét közepére beköszönt végre a 30 fokos napos, meleg idő. Ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy el tudjátok dobni a pelust a kicsikkel, és rá tudjátok szoktatni a bilire, WC-re őket.

Elhagyni a pelust, és bilire szokni a gyerekek számára nem kis kihívás, és a folyamat gyakorta el is húzódik, különösen, ha a manócskák idegenkednek a gondolattól, hogy egyáltalán kipróbálják azt.

Anyaként éppen ezért érdemes már a bilire szoktatás kezdetét megelőző hónapokban olyan könyvet mutatnod az apróságodnak, illetve vele közösen olvasnod azt, amely mesés formában mutatja be a bilizés folyamatát. A történetek közelebb hozzák a gyerekek számára a szokatlan, talán elsőre félelmetes dolgot, és segít nekik megérteni, feldolgozni ezt a gyökeres változást. A bilire szoktató könyveink iránt megnövekedett az igény, hiszen ezek a kedves történetek nemcsak a bilizés folyamatáról mesélnek, hanem a kicsik számára érthetően illusztrálják is azt, kíváncsivá téve az apróságokat a dolog iránt úgy, hogy egyfajta mesés kalandként mutatják be a bilire szokást.

A linkekre kattintva elolvashatjátok a kiválasztott könyv rövid ajánlóját, nyomon követhetitek állapotát. A kikölcsönzött könyvekre előjegyzést is felvehettek könyvtáros kolléganőimnél. További, a témával kapcsolatos könyveinket kérjétek a kölcsönzőpultnál!

A szobatisztaságra szoktatáshoz sok sikert, kitartást empátiát, türelmet, derűt és szeretetet kívánok!

Damien Barlow, Lisa Barlow: Bili-buli!

Alona Frankel: Bilikönyv

Sara Sánchez: Pindur – Már nem vagyok pelenkás

Daisy Edwards, Gareth Conway: Pingvin a bilin

Axel Scheffler:Pipp és Polli – A kis tócsa

Izmindi Katalin, Mező Adrienn: Viszlát, pelus! – Intsünk búcsút a pelusnak

Janett Hall, Rebecca Gilmour, Anne Giuleri: Viszlát, pelus! – Készen állsz?

További információkat a klub eseményeiről: Kerekerdő Baba-Mama Klub Kiskunhalas facebook csoportban találhattok