Szülés utáni regeneráció, mozgás, énidő az anyaság mellett

Tegnapi Kerekerdő Baba-Mama Klubunk vendége: Nagy-Kumich Nikolett pre- és posztnatális tréner, az Anya-sarok  facebook oldal tulajdonosa volt.

Ha mostanában szültél, akkor tudod, hogy a kisbabás korszak csodálatos -és egyúttal nagyon nehéz is. Életszervezésben- testileg-hormonálisan- párkapcsolatilag megterhelő időszak lehet ez, ami sokszor ijesztő testi változásokkal is jár: hátfájás, meggyengült has, tónustalan test, plusz kilók, szülés utáni hangulatingadozás- bármelyik, vagy akár mind egyszerre ismerős lehet.

Számos olyan változás megy végbe a várandósság és a szülés utáni időszakban a nők testében, melyeknek gyakran hosszan tartó, vagy életre szóló tünetei maradnak, – melyek az életminőséget befolyásolják, – de lehet rajta javítani. Hogyan? Türelemmel és kitartással. Szakszerűen fókuszálva az érintett izmokra és szövetekre, – gátizom, hasizom, core-izmok.

Hogyan térhetünk vissza a terhesség előtti testünkhöz? Hogyan érezhetjük ismét jól magunkat a testünkben? Milyen alakformáló és regeneráló gyakorlatsorokat végezhetünk a szülés után? Egyáltalán mikor kezdhető a szétnyílt hasizom, gátizom, tartás, kondíció regenerációja? Hogyan segíti a szakszerű regeneráció a későbbi kellemetlen tünetek elkerülését?

Ilyen és ezekre a kérdésekre adott ötleteket és segítséget szülés előtti és utáni tornával foglalkozó edzőnk, Niki.

Keressétek oldalát! Törődjetek magatokkal is! Érezzétek jól magatokat egy jól működő testben!

Nikolett prezentációját itt olvashatod

Hálás szívvel köszönjük, hogy eljött hozzánk és segített nekünk! 🙂

További információkat a klub eseményeiről: Kerekerdő Baba-Mama Klub Kiskunhalas facebook csoportban találsz.