Janet Hall, Rebecca Gilmour, Anne Giuleri: Viszlát, pelus! – Készen állsz? Felkészítő csomag kisfiúknak

Janet Hall, Rebecca Gilmour, Anne Giuleri: Viszlát, pelus! – Készen állsz? Felkészítő csomag kisfiúknak
(van kislányoknak is) 😊

Úgy érzed, hogy itt az idő elkezdeni a szobatisztaságra nevelést, de nem tudod, hogyan vágj bele? Esetleg szeretnél már jó előre felkészülni, hogy ha eljön az idő, már tudd, hogy mit kell tenned? Elkerülnéd a felesleges köröket, hibákat, hiszen már mások megtapasztalták és leírták neked azokat? Gyermekrészlegünk könyveivel segítünk neked abban, hogy magabiztosan vedd az akadályokat.

Régen nem volt ritka, hogy már a pár hónapos babákat is bilire ültették, ez azonban nem szobatisztaságra szoktatás, hanem időzített bilire ültetés volt. A szobatisztaság elérése testi és pszichés értelemben is érési és tanulási folyamat eredménye. Ma már tudjuk, hogy a kicsik két-három éves korra érik el azt a testi és idegrendszeri fejlődési szintet, hogy szobatisztaságra tudjuk szoktatni őket, a záróizmaikat akaratlagosan tudják működtetni, egyáltalán megértsék, hogy mit is szeretnénk tőlük.
Persze, az egyik gyermek előbb, a másik kicsit később lesz szobatiszta. Ahhoz, hogy a valódi, szándékos kontroll kialakuljon, a kicsiknek maguknak is akarniuk kell irányítaniuk késztetéseiket.

Ebben a felkészítő csomagban mindent megtalálsz, amire a sikeres és magabiztos szobatisztaságra szoktatáshoz szükséged lehet.

Útmutató szülőknek
Dr. Janet Hall gyermekpszichológus szakértő leírja a szobatisztasággal kapcsolatos tudnivalókat, felsorolja, mit kell tenned, mielőtt elkezdenéd, és felvázol hat könnyű lépést a sikerhez.

Lapozó
Mielőtt nekiállnátok a bilire/WC-re szoktatásnak, mutasd meg ezt a lapozót a gyermekednek, és meséld el neki, hogy mi történik benne! Olvassátok el újra és újra!
Ebben a bájos könyvecskében egy elbűvölő történet bátorítja és segíti a fiúkat a szobatisztaság elsajátításában. A gyönyörű rajzok szórakoztatják és lefoglalják a kicsit, miközben tanulgatja ezt a nagyon fontos alapkészséget.

Poszterek és jutalommatricák
A két poszter és a matricák jó inspirációt adhatnak ahhoz, hogy hogyan adhatunk pozitív megerősítést a sikerekre, próbálkozásokra. Dicsérjetek meg mindent próbálkozást, legyetek nagyon büszkék a kincsetekre, és jutalmazzatok!

Most már készen állsz? Sok sikert, kitartást és türelmet kívánunk! 😊

További, a témával kapcsolatos könyvünket kérjétek bizalommal!